Μαρία Σάκκαρη: Θετική (επαν)εκκίνηση στη Ρώμη

Μαρία Σάκκαρη: Θετική (επαν)εκκίνηση με νίκη επί της Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, για το Masters της Ρώμης και ακολουθεί η Κόκο Γκοφ!

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μία κυνική νίκη απέναντι στην Αλεξαντρόβα με 2-0 (6-3, 6-2), περιμένοντας την Κόκο Γκοφ στον 3ο γύρο της Ρώμης.

Την πρώτη της νίκη στη Ρώμη και το θρυλικό «Stadio Nicola Pietrangeli» πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη, απέναντι στην Εκατερίνα Αλεξαντρόβα. Μπορεί για την Ελληνίδα τενίστρια η χωμάτινη περίοδος να μην πήγε μέχρις στιγμής όπως εκείνη θα ήθελε, ωστόσο τα χωμάτινα κορτ της Ρώμης αποτελούν το ιδανικό σημείο… επανεκκίνησης, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Roland Garros.

Στη Ρώμη που έκανε το πρώτο… μπαμ, φτάνοντας σε έναν ημιτελικό το 2019, είναι η ώρα να επανέλθει σε μία καλή παρουσία. Στη Στουτγκάρδη αντιμετώπισε προβλήματα με μία ίωση, ενώ στη Μαδρίτη δεν είχε τη σταθερότητα που θα ήθελε.

Αυτό είναι φανερό πως της έχει κοστίσει σε ρυθμό, αφού και με την Αλεξαντρόβα άργησε να μπει στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Το αρχικό 3-3 δε δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση την εικόνα, μιας και η Ρωσίδα δεν έβρισκε με τίποτα πρώτο σερβίς.

Η αντίπαλος της Σάκκαρη είναι επικίνδυνη, αλλά όχι χωρίς τα επιθετικά της χτυπήματα και πολλώ δε μάλλον χωρίς το σερβίς της. Δεν είναι τυχαίο το ότι απείλησε και πέτυχε ένα… πλήγμα στο σερβίς της Σάκκαρη μόνο όταν βρέθηκε πίσω με σετ και διπλό break. Από το 3-3 και έπειτα η Σάκκαρη (19 winners, 12 αβίαστα) μπήκε με πολύ μεγαλύτερη επιθετικότητα, βρήκε λύση στις cross court ανταλλαγές και με καλύτερο ρυθμό στα χτυπήματα εδάφους ξεκλείδωσε την προκριση.

Το δεύτερο σετ αποτέλεσε μία τυπική διαδικασία μετά το ξέσπασμα της Ελληνίδας (πήρε 6 συνεχόμενα games) και πλέον ανοίγει ο δρόμος για κάτι σημαντικό στη Ρώμη. Πρώτα η Γκοφ και έπειτα πιθανώς μία εκ των Ζαμπέρ, Μουγκουρούθα είναι το ιδανικό τεστ για την κατάστασή της ενόψει του γαλλικού σλαμ, στο οποίο έχει να υπερασπιστεί και αρκετούς πόντους ως ημιφιναλίστ…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News