Μαρία Σάκκαρη: Τα δεδομένα για το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης στο Roland Garros

Πώς η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να φτάσει ως το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το Roland Garros!

Η Μαρία Σάκκαρη είχε μία άκρως επιτυχημένη πρεμιέρα στο Roland Garros, επικρατώντας με 2-0 σετ της Γαλλίδας Μπιουρέλ και πλέον περιμένει το παιχνίδι του δευτέρου γύρου απέναντι στην Τσέχα Μούχοβα.

Παράλληλα η Ελληνίδα τενίστρια είδε αρκετά από τα μεγάλα ονόματα του τουρνουά να αποκλείονται. Μετά την Ονς Ζαμπέρ, που βρισκόταν άλλωστε και στον δρόμο της, η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και η Ναόμι Οσάκα (που δεν τα κατάφερνε ποτέ καλά στο χώμα) έμειναν εκτός συνέχειας, για να ακολουθήσει ο αποκλεισμός της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα που «σόκαρε» το «Φιλίπ Σατριέ». Η περσινή κάτοχος του τίτλου αποκλείστηκε από την 19χρονη Γαλλίδα Πάρι και όπως είναι φυσιολογικό θα χάσει το Νο2, ενώ είναι αρκετά πιθανό να πέσει και εκτός της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης.

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες τενίστριες, πέραν της Μαρίας Σάκκαρη, που μπορούν να φτάσουν τόσο ψηλά υπάρχουν αρκετές υποψήφιες. Τόσο η Ανέτ Κονταβέιτ, όσο και η Πάουλα Μπαντόσα διεκδικούν βάσιμα τις πιθανότητές τους να αναρριχηθούν ως εκεί.

Φυσικά η Σάκκαρη έχει να υπερασπιστεί τους 780 πόντους που κατέκτησε πέρσι, όταν έφτασε και έναν πόντο μακριά από τον τελικό. Αυτήν τη στιγμή τα δεδομένα με αυτές τις τρεις τενίστριες είναι πολύ οριακά, με την Ελληνίδα να θέλει καλύτερη πορεία από τις δύο ώστε να σιγουρέψει πως θα βρεθεί στο Νο2 μετά και το πέρας του Παρισινού slam.

Φυσικά για το Νο1 δε γίνεται καν λόγος, με την Σφιόντεκ να βρίσκεται ήδη πολύ μακριά από τις υπόλοιπες, έχοντας την ευκαιρία να αυξήσει και τη διαφορά μιας και αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, παρόλο που η περσινή της πορεία στο τουρνουά είχε διακοπεί από τη ρακέτα της Σάκκαρη!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News