ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ: Πόσο της κόστισε ο αποκλεισμός – Σε ποια θέση θα βρεθεί

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε μπροστά στην ανωτερότητα της Τζέσικα Πενγκούλα στη φάση των «16» του όπεν της Αυστραλίας, ήττα που άφησε πικρή γεύση στην κορυφαία τενίστριά, αλλά είχε ακόμα οικονομικές και βαθμολογικές επιπτώσεις.

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε μπροστά στην ανωτερότητα της Τζέσικα Πενγκούλα στη φάση των «16» του όπεν της Αυστραλίας, ήττα που άφησε πικρή γεύση στην κορυφαία τενίστριά μας, αλλά και στους Έλληνες φιλάθλους που ξενύχτησαν για να την δουν να κάνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο τρόπαιο. 

Πέρα από την πικρία όμως, η Μαρία Σάκκαρη έχασε και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που θα έκανε δικό της, αν έπαιρνε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η πρόκριση στις «16» τις χάρισε 207.000 ευρώ, αλλά αυτό το ένα βήμα παραπάνω που δεν μπόρεσε να κάνει, θα έβαζε 340.000 ευρώ στον τραπεζικό της λογαριασμό, «έχασε» δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 133.000 ευρώ!

Πέρα από το χρηματικό, η Σάκκαρη, απώλεσε και την ευκαιρία να σκαρφαλώσει πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη από το Νο 8 που βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα. Η μπίλια θα καθίσει μετά το αποτέλεσμα της Ίγκα Σφιόντεκ. Αν η Πολωνή νικήσει αύριο την Σοράνα Κριστέα και περάσει στα προημιτελικά θα πατήσει στο Νο 7 με προοπτική για πιο ψηλά και θα αφήσει την Σάκκαρη στο Νο 8. Αν όμως επικρατήσει η Ρουμάνα, τότε η Μαρία θα κερδίσει μία θέση και θα βρεθεί στο Νο 7.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News