ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ: «Μπορώ ψηλότερα. Δίπλα μου ένας άνθρωπος που με αγαπάει»

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε μετά τη νίκη επί της Τατιάνα Μαρία στην πρεμιέρα στο Australian Open

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Τατιάνα Μαρία στην πρεμιέρα στο Australian Open και μίλησε για το άγχος της και το γεγονός ότι αγωνίστηκε στο επιβλητικό Rod Laver Arena.

«Έπαιξε ρόλο στο άγχος που είχα σήμερα. Ήταν μεγάλη τιμή, μόλις η τρίτη φορά που αγωνίζομαι σε αυτό το γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Είναι και αυτό που μου είπε ο Τομ (Χιλ), ότι “δεν σου χαρίστηκε αυτό, το κέρδισες με το σπαθί σου. Απόλαυσέ το”».

Για τη σύντομη προετοιμασία της και αν έπαιξε ρόλο: «Φυσικά. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν θέλω να ακούγομαι γκρινιάρα, δεν ήμουν η μόνη που είχα αυτό το διάλειμμα. Οι άνδρες είχαν ακόμα μικρότερο. Για μένα ήταν η πρώτη φορά, δεν το είχα συνηθίσει, γι’ αυτό πήρα και την απόφαση να μην πάω στο Σίδνεϊ. Πήρα τέσσερις μέρες ρεπό για να ξεκουραστώ όταν ήρθα εδώ πέρα και ήμουν πιο φρέσκια και ορεξάτη όταν μπήκα στις προπονήσεις. Οπότε νομίζω ότι έκανα καλό προγραμματισμό».

Ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που την βοήθησε να έχει γρήγορη άνοδο στην Παγκόσμια κατάταξη: «Σίγουρα ο τρόπος που σκέφτομαι στο γήπεδο, ο τρόπος που προπονούμαι, ο τρόπος που μιλάω στον εαυτό μου. Όλα αυτά μου έφεραν το καλό αποτέλεσμα της περσινής χρονιάς. Επειδή πιστεύω ότι μπορώ να συνεχίσω με το ίδιο σκεπτικό, μπορώ να φτάσω ακόμα ψηλότερα».

Η Μαρία Σάκκαρη και ο άνθρωπος δίπλα της

Για τα σχόλια για την προσωπική ζωή της: «Αυτά υπάρχουν όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, είναι αναπόφευκτο. Δεν με επηρεάζει καθόλου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη εντός και εκτός γηπέδου, δεν έχω κανένα παράπονο από τη ζωή μου. Έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που με αγαπάει και με στηρίζει πάρα πολύ».

Για τη δική της, αλλά και του Στέφανου Τσιτσιπά, προσφοράσ στα παιδιά που αγωνίζονται στα juniors του Australian Open (Λάκη, Παύλου, Μητσάκος): «Είμαι πολύ χαρούμενη που και η Μιχαέλα και η ξαδέρφη μου η Δήμητρα βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο. Εμείς οι δύο (εκείνη και ο Τσιτσιπάς) θα τους κάνουμε πολύ καλό διότι έχουν δύο πρότυπα που μπορούν να ακολουθήσουν και να μάθουν από εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενη και ελπίζω να τους καμαρώσουμε όλους μια μέρα εδώ, στη μεγάλη διοργάνωση».

Το άγχος της Μαρίας Σάκκαρη

Την πρεμιέρα: «Eίναι λογικό να υπάρχει το άγχος του πρώτου γύρου, όλοι οι αθλητές το αισθάνονται. Από εκεί και πέρα, έδειξα το επίπεδό μου. Δεν ήταν και πολύ καλό ματς από την πλευρά μου. Δεν αισθανόμουν πολύ καλά εκεί έξω, αλλά βρήκα τη λύση, βρήκα τρόπο να κερδίσω. Έχει επικίνδυνο παιχνίδι που μερικές φορές σε κάνει να νιώθεις άβολα στο γήπεδο. Επιβίωσα, κατά μία έννοια»

Την επόμενη αντίπαλό της, Τσινβέν Ζενγκ: «Είναι η πρώτη φορά που τη βλέπω, σήμερα θέλω να απολαύσω τη νίκη μου και να συγκεντρωθώ από αύριο στο επόμενο παιχνίδι».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News