ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ - ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΑΡΙΑ 2-0: Απέκλεισε την Μαρία κερδίζοντας τον... κακό της εαυτό

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ – ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΑΡΙΑ 2-0: Η Μαρία Σάκκαρη αν και δυσκόλεψε τον εαυτό της με τα λάθη, επικράτησε 6-4, 7-6(2) της Τατιάνα Μαρία και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του φετινού Australian Open.

Η Μαρία Σάκκαρη έβαλε δύσκολα στον εαυτό της, αλλά απέκλεισε στα δύο σετ την Τατιάνα Μαρία, για να πάρει το εισιτήριο στον 2ο γύρο του Australian Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια μετά από 107 λεπτά παρουσίας στο κορτ και 37 αβίαστα λάθη που προήλθαν από τη ρακέτα της, κατάφερε να βρει τη λύση και να ξεκλειδώσει τις άμυνες της Γερμανίδας, ώστε να επικρατήσει με 2-0 σετ (6-4, 7-6(2)) και να βρεθεί αυτή στην επόμενη φάση του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Κρατήθηκε από το 71% των πόντων (32/45) πίσω από το πρώτο της σερβίς και την ικανότητά της να πάρει κρίσιμους winners όταν έφτασε στο tiebreak του 2ου σετ, πιέζοντας το backhand της Μαρία, που με τις άμυνες με slice ταλαιπώρησε την Σάκκαρη. «Κλειδί» οι 23/28 πόντοι στο φιλέ, έναντι μόλις 11/30 της αντιπάλου της…

Βρήκε τρόπο στο αντίπαλο σερβίς η Σάκκαρη

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε αρκετές διακυμάνσεις. Με το καλημέρα η Σάκκαρη βρήκε break, έχοντας το forehand της να λειτουργεί σε φουλ στροφές, αλλά η Μαρία ισοφάρισε σε 1-1 αμέσως μετά. Η Γερμανίδα εξανάγκαζε συνεχώς με τις άμυνές της απο τη βασική γραμμή σε έξτρα χτύπημα την Ελληνίδα, μπερδεύοντάς τη στο ράλι. Μπορούσε να γεμίσει με μεγαλύτερη ευκολία το αντίπαλο σερβίς η Σάκκαρη, αλλά είχε μαζεμένα αβίαστα λάθη στις κρίσιμες στιγμές, χάνοντας και δύο break στο 5ο game.

Εκμεταλλευόμενη όμως την αστάθεια στο σερβίς της αντιπάλου της και την αδυναμία της να τελειώσει μπάλες στο φιλέ, πέτυχε το break μετά από άλλες δύο αποτυχημένες προσπάθειες, με την Μαρία να κάνει διπλό λάθος. Στο αμέσως επόμενο game η Σάκκαρη πήρε τις μπάλες στα χέρια της και έκλεισε το 1ο σετ με 6-4, έχοντας όμως 15 αβίαστα για 11 winners. Το θετικό για το Νο5 του ταμπλό είναι πως υποχρέωσε σε μόλις 6/16 πόντους τη Γερμανίδα στο δεύτερο σερβίς της.

 

Το… καθάρισε στο tiebreak

Λάθη που δεν άφησε πίσω ούτε στο 2ο σετ η Σάκκαρη. Το σφιχταγκάλιασμα των δύο οδήγησε χωρίς κάποιο μπρέικ, με την Ελληνίδα να σβήνει δύο απόπειρες για break της Μαρία στο 6ο game και άλλη μία στο 8ο. Τα αβίαστα έφεραν και εκνευρισμό στην Σάκκαρη, χάνοντας εύκολες μπάλες και μην μπορώντας να βρει γήπεδο με την επιστροφή της. Ωστόσο το σερβίς της δούλεψε στα κρίσιμα και της έδωσε το δικαίωμα να δοκιμάσει πράγματα, όπως να υποδεχθεί κάποια δεύτερα σερβίς της αντιπάλου της μέσα από το κορτ.

Εν τέλει κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο tiebreak, όπου η Σάκκαρη έπαιξε το καλύτερο τένις της για την ημέρα. Με μία φανταστική λόμπα σε ένα drop shot και ένα smash επιβεβαίωσε την κυριαρχία της με 4-0 και 5-1, για να τελειώσει με έναν winner από το forehand στο 7-2 και να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Στον επόμενο γύρο θα συναντήσει την Κινέζα Κινβέν Τζενγκ, που έκανε την έκπληξη και επικράτησε 2-1 σετ (6-3, 1-6, 7-6) την Λευκορωσίδα Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News