ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 10-4: Θρίαμβος της Εθνικής πόλο και πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ομάδα – όνειρο στο δρόμο για το μετάλλιο! Με άμυνα – τανάλια και ανίκητο Ζερδεβά η εθνική πόλο «έπνιξε» το Μαυροβούνιο (10-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Τεράστια νίκη για την Εθνική Ελλάδος, η οποία πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στην τελική τετράδα του Ολυμπιακού τουρνουά. Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου, με σεμιναριακή άμυνα, κέρδισε το Μαυροβούνιο με 10-4 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά, μετά από 17 χρόνια (Αθήνα 2004).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να μην δεχθούν γκολ, δίνοντας βάρος στην άμυνα. Αμφότερες ήταν κακές στον παίκτη παραπάνω, με τα σουτ τους να βρίσκουν εμπόδια. Το σκορ άνοιξε η Εθνική με τον Ντίνο Γεννηδουνιά, ο οποίος με εκπληκτική λόμπα έδωσε το προβάδισμα.

Η έναρξη της δεύτερης περιόδου βρήκε τους Μαυροβούνιους να ισοφαρίζουν άμεσα και να παγώνουν κάπως το ρυθμό της Εθνικής. Όμως, υπήρχε αντίδραση! Ο Ιωάννης Φουντούλης, με ένα τυχερό σουτ, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, ξεκινώντας τον χορό των γκολ. Η «γαλανόλευκη» τελείωσε το ημίχρονο με δύο τέρματα διαφορά (3-1).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική παραμένοντας σταθερή στα αμυντικά της καθήκοντα, έχοντας ένα Μάνο Ζερδεβά βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες των Μαυροβούνιων, κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά της. Με μπροστάρη τον Ντίνο Γεννηδουνιά, έκανε ένα σερί (3-0), δεχόμενη ένα μόνο τέρμα λίγο πριν τη λήξη.

Η τελευταία περίοδο δεν είχε και την κατάλληλη έναρξη, με την Εθνική όντας μπροστά με 6-2 να δέχεται ένα γρόγορο τέρμα, ξυπνώντας άσχημες μνήμες από το πρόσφατο παιχνίδι με την Ιταλία. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν «λύγισε», αντιθέτως πέτυχε τρία γκολ, φτάνοντας τρία λεπτά πριν τη λήξη να έχει προβάδισμα πέντε τερμάτων (9-4). Το κερασάκι στην… τούρτα για το 10-4 έβαλε ο Μάριος Καπότσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος

ΜΑΥΡΒΟΥΝΙΟ: Κάντιτς, Μπρούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News