ΚΟΥΝΤΕΡΜΕΤΟΒΑ - ΣΑΚΚΑΡΗ 0-2: Ασταμάτητη Sakkattack... πέταξε στους «16»

ΚΟΥΝΤΕΡΜΕΤΟΒΑ – ΣΑΚΚΑΡΗ 0-2: Η Μαρία Σάκκαρη ισοπέδωσε την Βερόνικα Κουντερμέτοβα και με 2-0 σετ (6-4, 6-1) έκλεισε θέση στον γύρο των «16» του Australian Open!

Η Μαρία Σάκκαρη ισοπέδωσε την Βερόνικα Κουντερμέτοβα και με 2-0 σετ (6-4, 6-1) έκλεισε θέση στον γύρο των «16» του Australian Open!

Μόλις για τα πρώτα 4 games άντεξε η Βερόνικα Κουντερμέτοβα απέναντι στην «εκρηκτική» Μαρία Σάκκαρη. Η Ρωσίδα προηγήθηκε με 1-3 αλλά από εκεί και έπειτα κατάφερε να πάρει μόλις 2/13 games που ακολούθησαν, και μοιραία παραδόθηκε στις… ορέξεις της Ελληνίδας.

Η Σάκκαρη πραγματοποίησε ένα φανταστικό παιχνίδι, με μόλις 12 αβίαστα λάθη και 77% κερδισμένων πόντων (20/26) πίσω από το πρώτο της σερβίς, για να φτάσει σε αυτήν τη νίκη. Καλύπτοντας, μάλιστα, εξαιρετικά και το κορτ το Νο5 του ταμπλό οδήγησε την Κουντερμέτοβα σε 32 αβίαστα, με την Ρωσίδα να μην μπορεί να βάλει ένα μέτρο στην επιθετικότητά της και συχνά πυκνά να χάνει την επαφή της με το κορτ!

Επόμενη αντίπαλος στον γύρο των «16» είναι η Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα.

Ανατροπή για την Σάκκαρη από το 1-3

Η Σάκκαρη ήταν η πρώτη που κατάφερε να βάλει δύσκολα στην αντίπαλό της, χάνοντας νωρίς νωρίς ένα break point, αλλά η Ρωσίδα πέτυχε το πρώτο πραγματικό… χτύπημα! Βρίσκοντας επιθετικές επιστροφές στο δεύτερο σερβίς και κυριαρχώντας από την baseline, προηγήθηκε 1-3 με break, αλλά η Σάκκαρη απάντησε άμεσα για το 2-3, που ήρθε μετά από ένα διπλό λάθος της Κουντερμέτοβα.

Η πολύ επιθετική Ρωσίδα έπαιζει στη λογική «όλα ή τίποτα», κάτι που αναμενόμενα έφερε και λάθη στο παιχνίδι της. Με το 15ο μετά από μόλις 6 game, η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 3-3 και λίγο αργότερα έσπασε δεύτερη φορά το σερβίς της αντιπάλου της για το 4-3! Αναγκάζοντας την αντίπαλό της να ψάχνει συνεχώς ένα έξτρα χτύπημα στο ράλι, καλύπτοντας άψογα το κορτ, η Σάκκαρη εκμαίευσε 18 αβίαστα από την Κουντερμέτοβα, κακακτώντας 10/16 πόντους που παίχτηκαν στο δεύτερο σερβίς της Ρωσίδας, για να κλείσει το 1ο σετ μετά από 52 λεπτά, με 6-4.

«Βροχή» τα λάθη της Κουντερμέτοβα

Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με το μέρος της, η Σάκκαρη πανηγύριζε έξαλλα κάθε της winner και φτάνοντας να κατακτά 7/8 games από το 1-3 του 1ου σετ και έπειτα, προηγήθηκε άμεσα και στο 2ο σετ με 2-0. Η λογική του ρίσκου της Κουντερμέτοβα δεν της έδωσε τίποτα στο κορτ, αφού τα φλατ χτυπήματά της έστειλαν αρκετές μπάλες εκτός ορίων του γηπέδου και η κυνική Μαρία με αναλογία 6 winners και 2 αβίαστα στο σημείο εκείνο, έφτασε στο 4-1 και λίγο αργότερα έκλεισε το σετ με 6-1, στο σερβίς της Κουντερέτοβα, χάνοντας μόλις δύο πόντους πίσω από το δικό της!

Τα πανηγύρια δίκαια ξεκίνησαν στην John Cain Arena, με την Σάκκαρη να τονίζει στο φινάλε πως θέλει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News