ΚΕΔ/ΟΧΕ: «Αδιαπραγμάτευτη η ισονομία»

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας χάντμπολ, Κώστας Κατσίκης, προανήγγειλε ποινές, αλλά σημείωσε ότι η ΚΕΔ δεν δέχεται παρεμβάσεις από κανέναν και κρατά ίσες αποστάσεις απ’ όλα τα σωματεία.

Γραπτή δήλωση με αφορμή λάθη στην εφαρμογή κανονισμών, αλλά και αντιδράσεων, που υπήρξαν σε βάρος διαιτητών, έκανε στην ομοσπονδία χάντμπολ ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Κώστας Κατσίκης. Ως γνωστόν, «φωνές» ακούστηκαν κυρίως στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ προανήγγειλε ποινές για τους διαιτητές, ωστόσο την ίδια ώρα σημείωσε ότι η ΚΕΔ δεν δέχεται παρεμβάσεις από κανέναν και κρατά ίσες αποστάσεις απ’ όλα τα σωματεία χωρίς να κοιτάζει το μέγεθός τους…  

“Δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις ούτε από σωματεία ούτε από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες”

«Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Σαββατοκύριακου και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις κρίσεις των παρατηρητών, αναφορικά με λάθη στην εφαρμογή κανονισμών, η ΚΕΔ εξέτασε ενδελεχώς τα video από τους αγώνες και αποφάσισε ποινές μετά την αξιολόγηση που έκανε.

Η ΚΕΔ έχει την εντολή με βάση το θεσμικό πλαίσιο, να λειτουργεί αυτόνομα και δεν δέχεται παρεμβάσεις ούτε από σωματεία, ούτε από κανέναν θεσμικό ή εξωθεσμικό παράγοντα. Η ΚΕΔ είναι η μόνη υπεύθυνη για την επιμόρφωση, την επιβράβευση, τους ορισμούς και τις τιμωρίες των διαιτητών. Ουδείς άλλος», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Κατσίκης και συμπλήρωσε: «Από την πρώτη στιγμή η ΚΕΔ είχε κάνει ξεκάθαρο ότι θα έχει ως αδιαπραγμάτευτες αρχές την ισονομία και τη διατήρηση ίσων αποστάσεων απ’ όλα τα σωματεία. Για τη Διαιτησία δεν νοούνται διακρίσεις ανάλογα με το μέγεθος του σωματείου, την αγωνιστική ή την οικονομική αξία μίας ομάδας. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που δίνουν τον αγώνα τους μέσα στο γήπεδο, είναι ίσοι και δικαιούνται να έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Πρέπει να γίνει απ’ όλους αντιληπτό ότι η ΚΕΔ και εγώ προσωπικά δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν, αναφορικά με ορισμούς ή εξαιρέσεις διαιτητών».

Λίγη ώρα αργότερα η ΚΕΔ/ΟΧΕ ανακοίνωσε τις αποφάσεις της και μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News