Καμίλα Βαλίεβα: Το CAS της έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Απορρίφθηκε από το CAS η προσφυγή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά της απόφασης της RUSADA σύμφωνα με την οποία δόθηκε προσωρινή άδεια στην Καμία Βαλίεβα για να συνεχίσει να αγωνίζεται στους αγώνες.

Η 15χρονη Ρωσίδα αθλήτρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ τον Δεκέμβριο, αλλά το αποτέλεσμά της έγινε γνωστό μόλις στις 8 Φεβρουαρίου. Τότε ξεκίνησε μία κόντρα ανάμεσα στην ΔΟΕ και στον οργανισμό αντιτόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA), με τον δεύτερο να χορηγεί προσωρινή άδεια συμμετοχής στην Καμίλα Βαλίεβα.

Το γεγονός πως η Ρωσίδα αθλήτρια είναι κάτω από την ηλικία των 16 ετών, με την συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία να διέπεται από ειδικό καθεστώς κανονισμών της WADA έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση, όπως και το γεγονός πως η ουσία αυτή που βρέθηκε δεν επηρεάζει την αγωνιστική της απόδοση.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή του CAS δεν σημαίνει πως το σίριαλ ολοκληρώθηκε, επειδή αυτή αφορούσε μόνο το θέμα της συμμετοχής ή όχι της αθλήτριας στους αγώνες. Αναμένεται, λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση αυτών να υπάρξει και συνέχεια της ιστορίας της Καμίλα Βαλίεβα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News