Καμίλα Βαλιέβα: Η 15χρονη είναι «προστατευμένο πρόσωπο»

Καμίλα Βαλιέβα: Όλο και μπλέκουν τα πράγματα για το ντόπινγκ της Καμίλα Βαλιέβα

Όλο και μεγαλώνει το μυστήριο σχετικά με το χρυσό κορίτσι της Ρωσίας, στο καλλιτεχνικό πατινάζ, την 15χρονη Καμίλα Βαλιέβα.

Η νεαρή αθλήτρια βρέθηκε ντοπαρισμένη σε τεστ πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Εσθονία και πλέον το χρυσό μετάλλιο στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.

Τα πράγματα όμως στην περίπτωσή της περιπλέκονται όλο και περισσότερο λόγο της ηλικίας της, καθώς από τη στιγμή που είναι 15 χρονών, θεωρείται προστατευμένο πρόσωπο, δηλαδή είναι μια αθλήτρια που ναι μεν έχει βρεθεί θετική σε παραβίαση του κανόνα για αντιντόπινγκ, όμως από τη στιγμή που δεν είναι ακόμα 16 ετών δεν μπορώ να αναγνωριστεί επίσημα ένοχη για την παραβίαση του κανονισμού.

Γι’ αυτό και τα φώτα θα πέσουν τώρα πάνω στην «Team Tutberidze», την επιτυχημένη ομάδα γυμναστικής στη Μόσχα, όπου η 15χρονη είναι μαθήτρια.

Η Καμίλα Βαλιέβα πάντως συνεχίζει κανονικά της προπονήσεις και ετοιμάζεται για τα επόμενα αγωνίσματά της, ενώ και η ίδια η ρωσική ομοσπονδία δεν φαίνεται πως δέχεται τα αποτελέσματα περί ντόπινγκ της νεαρής τους αθλήτριας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News