Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Κορνέσκι - Πανελληνιονίκες Καραΐσκος και Ασημακοπούλου

Ο Αλεξάντρου Κορνέσκι ήταν ο μεγάλος νικητής στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που διεξήχθη υπό… πολικές συνθήκες με πολύ κρύο και χιόνι, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ρουμάνος δρομέας τερμάτισε σε 1:07.26, με τον Παναγιώτη Καραΐσκο του Πανελληνίου να τον ακολουθεί με 1:07.45 και να κερδίζει τον πανελλήνιο τίτλο στην απόσταση.

«Ο Ρουμάνος με βoήθησε να ακολουθήσω πιο γρήγορο ρυθμό, αλλά δεν μπόρεσα να τον ακολουθήσω μέχρι το τέλος. Δεν μετείχα στο μαραθώνιο λόγω κορωνοϊού και ήθελα πολύ να κερδίσω. Πλέον, θέλω να τρέξω σε έναν μαραθώνιο τον Απρίλιο» είπε ο κορυφαίος Έλληνας του αγώνα.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση για την ελληνική κατάταξη τερμάτισαν ο Δημήτρης Τσάκαλος του ΓΣ Αμαρουσίου και ο Γιώργος Καλαπόδης του Ολυμπιακού με 1:09.20 και 1:09.32 αντίστοιχα.

Ταχύτερη γυναίκα και πανελληνιονίκης αναδείχτηκε η 30χρονη Κατερίνα Ασημακοπούλου του Α.Ο. Μυκόνου 1:19.42. Την ακολούθησε η μόλις 23 ετών Ισμήνη Παναγιωτοπούλου του ΟΚΑ Καβάλας και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ειρήνη Μιχαλά του ΑΣΣ Αλέξανδρου Μακεδονίας με 1:22.57.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News