ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Δίμηνο σκληρής δουλειάς για την εθνική με το βλέμμα και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Μετά την πανηγυρική πρόκριση στη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η εθνική ανδρών ετοιμάζεται για τη συνέχεια του Μαρτίου, αλλά ρίχνει ματιές και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, από το οποίο προκύπτουν αντίπαλοι.

Ύστερα κι από τη χτεσινή νίκη στην Τουρκία η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών ολοκλήρωσε με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς την καταπληκτική πορεία της στην α’ προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2023, αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο θα προσπαθήσει να πάει ακόμα πιο μπροστά στη διοργάνωση.

Όπως τόνισε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας «εκτός από τις ήττες, πρέπει να αξιολογούμε και τις νίκες για να ξέρουμε που βρισκόμαστε και τα δύσκολα είναι μπροστά μας, έτσι πρέπει να τα βλέπουμε αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα πιο κάτω». Έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια και η προετοιμασία για το επόμενο στάδιο δεν μπορεί να περιμένει καθόλου και αρχίζει άμεσα.

Βασικά επειδή είναι σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, από το οποίο θα προκύψουν αντίπαλοι κι έπειτα γιατί η β’ φάση έρχεται τον Μάρτιο. Στη β’ προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος οι οκτώ ομάδες, οι οποίες περνάνε από το α’ στάδιο θ’ αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες το διάστημα 14 με 20 Μαρτίου 2022 τις οκτώ ομάδες με τη χαμηλότερη κατάταξη από το EURO 2022.

Ευκαιρία να τσεκάρει και υποψήφιους αντιπάλους

Σε δύο μήνες δηλαδή, η εθνική μας ξαναμπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο μεταξύ πρέπει να λάβει γνώση και για την κατάσταση υποψήφιων αντιπάλων, καθώς το Ευρωπαϊκό άρχισε ήδη από τις 13 του μήνα σε γυμναστήρια της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιανουαρίου.

Η Ελλάδα μπορεί να πάει παρακάτω και αυτός θα είναι ο στόχος της. Οι οκτώ ομάδες, που θα προκριθούν από τη β’ φάση συνεχίζουν στον τελευταίο προκριματικό γύρο των πλέι οφ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 11-17 Απριλίου 2022. Εκεί βέβαια τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς στον τελευταίο γύρο των πλέι οφ θα μπουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης οι εναπομείνασες δέκα ομάδες του EURO 2022, που δεν θα έχουν προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News