Formula 1 - Καναδάς: Χορεύει στην βροχή ο Φερστάπεν

Formula 1 – Καναδάς: Χορεύει στην βροχή ο Φερστάπεν. Αλόνσο και Σάινθ συμπλήρωσαν το βάθρο.

Εντυπωσιακός Φερστάπεν για άλλη μια φορά σε βρόχινες συνθήκες, αυτή τη φορά στο Μόντρεαλ του Καναδά. Απίθανος Φερνάντο Αλόνσο στη δεύτερη θέση με τον Σάινθ τρίτο και τον Πέρεζ να κάνει “δωράκι” στη Φεράρι που θα δει τον Λεκλέρκ να εκκινεί 19ος λόγω ποινής.

Τα δεδομένα των σημερινών κατατακτήριων ήταν δύο. Βρόχινες συνθήκες και μάχη για την Pole Position χωρίς Σαρλ Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος της Φεράρι άλλαξε όλα τα μέρη του κινητήρα του εκτός του energy store και ως εκ τούτου θα εκκινήσει από το τέλος της σχάρας εκκίνησης. Και με την τράπουλα να έχει ανακατευτεί για τα καλά στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές, η διαδικασία είχε όλα τα φώτα τα προσφέρει άπλετο θέαμα και πολλές εκπλήξεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Q1: Πέρασε στο Q2 ο Λεκλέρκ, εκτός ο δεύτερος και ο τρίτος του FP3

Η διαδικασία της πρώτης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι του Μόντρεαλ ήταν, όπως αναμενόταν, γεμάτη δράση. Οι χρόνοι κατέβαιναν συνεχώς, η πρωτιά άλλαζε διαρκώς χέρια και η κατάσταση στην πίστα βελτιωνόταν γύρο με το γύρο. Το γεγονός της πρώτης περιόδου ήταν η επιλογή της Φεράρι να κρατήσει τον Λεκλέρκ στην πίστα για περισσότερους από έναν γύρο, με τον Μονεγάσκο να περνά με ευκολία στην 15αδα και έτσι να εκκινεί πάνω από τον Γιούκι Τσουνόντα, ο οποίος έχει αντίστοιχη ποινή και θα εκκινήσει τελευταίος.

Πέραν του Ιάπωνα της Άλφα Τάουρι, εκτός έμειναν οι δύο Καναδοί, Λατίφι και Στρολ και ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τον Πιερ Γκασλί, οι οποίοι ήταν στην δεύτερη και τρίτη θέση των τρίτων ελεύθερων δοκιμών. Απογοήτευση για την Άστον Μάρτιν η οποία δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από τον πάτο ούτε σε βρόχινες συνθήκες. Στην μάχη της κορυφής, ο Φερστάπεν έδειχνε πολύ δυνατός ενώ από κοντά ήταν Αλόνσο και Σάινθ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Q2: Στις μπαριέρες ο Πέρεζ, δώρο στη Φεράρι

Μάχη 14ων πιλότων ήταν αυτή της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων καθώς ο Λεκλέρκ δεν βγήκε καθόλου από το γκαράζ της ομάδας του. Η τράπουλα ανακατεύτηκε από την αρχή καθώς οι μισοί πιλότοι αποφάσισαν να βγουν με βρόχινα ελαστικά και οι άλλοι μισοί με ενδιάμεσα. Οι χρόνοι δεν ήταν ενδεικτικοί για το ποια επιλογή ήταν καλύτερη με τον Αλόνσο να είναι ταχύτερος με ενδιάμεσα και τον Φερστάπεν να ακολουθεί με βρόχινα. Όλη η συζήτηση σταμάτησε 9 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας καθώς ο Σέρχιο Πέρεζ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και δεν κατάφερε να το επαναφέρει στην πίστα, φέρνοντας την πρώτη κόκκινη σημαία στις κατατακτήριες. Ο Μεξικανός μέχρι τότε είχε κάνει μόλις τον όγδοο ταχύτερο χρόνο.

Όπως φάνηκε με την επανέναρξη της διαδικασίας, η πίστα ήταν σε κατάσταση για ενδιάμεσα καθώς είχε σχηματιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της πίστας αγωνιστική γραμμή. Αυτό έφερε πολύ ταχύτερους χρόνους στην κορυφή, και τον Σέρχιο Πέρεζ στην 13η θέση, πάνω μόνο από τον Λεκλέρκ και τον Νόρις που αντιμετώπισε θέμα με τον κινητήρα του. Και με τον Φερστάπεν να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, ο Μεξικανός είχε έναν παραπάνω λόγο να είναι δυσαρεστημένος με τον εαυτό του. Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες, αποκλείστηκαν ο Μπότας και ο Άλμπον. Διπλή εκπροσώπηση για τη ΧΑΑΣ στο Q3, ενώ για άλλη μια φορά ο Ζου βρέθηκε πάνω από τον Μπότας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Q3: Χωρίς αντίπαλο ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Αλόνσο, τρίτος ο Σάινθ

Η διαδικασία ξεκίνησε με άπαντες να βγαίνουν στην πίστα με τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli και τον Μαξ Φερστάπεν να δείχνει από τον πρώτο, κιόλας, χρονομετρημένο γύρο του ότι δεν έχει αντίπαλο σε αυτές τις συνθήκες (και με τον Λεκλέρκ εκτός). Στη συνέχεια των πρώτων προσπαθειών τους κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά οι δύο Ισπανοί με τον Σάινθ δεύτερο και τον Αλόνσο τρίτο ενώ ο Μικ Σουμάχερ βρέθηκε τέταρτος. Άπαντες μπήκαν στα πιτ να αλλάξουν ελαστικά με τον Ράσελ να κάνει την έκπληξη και να βγαίνει με τη μαλακή γόμα. Δεν του βγήκε σε καμία περίπτωση αυτή η επιλογή καθώς είχε επαφή με τις μπαριέρες στον πρώτο γρήγορο γύρο του, όχι ευτυχώς ικανή να σταματήσει τη διαδικασία. Ο Φερστάπεν βελτίωσε κι άλλο, ο Σάινθ δεν κατάφερε όχι μόνο να τον πλησιάσει αλλά είδε το ίνδαλμά του να του στερεί τη δεύτερη θέση, με τον Αλόνσο να φέρνει την Αλπίν του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Τέταρτος ο Χάμιλτον, στο 5-6 οι δύο ΧΑΑΣ με Μάγκνουσεν και Σουμάχερ, έβδομος ο Οκόν, όγδοος εν τέλει ο Ράσελ ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν Ρικιάρντο και Ζου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News