ΕΟΕ: Η βιωσιμότητα προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση και στον αθλητισμό

Ο αθλητισμός δεν είναι αποκομμένος από την κλιματολογική αλλαγή και την ανάγκη της ανθρωπότητας να στραφεί στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μία-μία οι διεθνείς ομοσπονδίες και οι αθλητικοί οργανισμοί καταστρώνουν πλάνα και εφαρμόζουν προγράμματα που αφορούν τη βιωσιμότητα, την ανακύκλωση και για την αγαστή σχέση του αθλητισμού με το περιβάλλον. 

Η Επιτροπή Αθλητισμού και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής διοργάνωσε στο κτίριο της ΕΟΕ την πρώτη ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση με θέμα «Η Συμβολή του Αθλητισμού στη Βιωσιμότητα» που επιμελήθηκε και συντόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Αθλητισμός και Περιβάλλον» Αλεξάνδρα Πάλλη.

Η θεματολογία της εκδήλωσης

Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωποι κρατικών φορέων και μεγάλων εταιριών που αναφέρθηκαν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ομοσπονδιών, των ομάδων, των σωματείων, των αθλητών και των παραγόντων του αθλητισμού, για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, τη συμβολή του αθλητισμού στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την αειφορία μέσω των αθλητών, των αθλητικών σωματείων, ομοσπονδιών και αθλητικών γεγονότων, καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησης των αθλητών, ομοσπονδιών, αγώνων, εγκαταστάσεων με τα νέα δεδομένα, τα προαπαιτούμενα κριτήρια ESG.

Τοποθετήσεις έκαναν  οι:

Κωνστανίνος Αραβώσης – Γ.Γ . Δασών, Καθηγητής Μετσοβίου Πολυτεχνίου, Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος ΔΣ CSR Hellas, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη,  Γεώργιος Γαλάνης, Διευθυντής Αειφόρου Ανάπτυξης ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., Χρήστος Θεοδωρίδης, PHD, Διευθυντής Μάρκετιγκ, Επικοινωνίας, CRM&CCC, ALLIANZ ΕΛΛΑΣ, Δρ. Νικόλαος Λιάπης, Διευθυντής Εκμετάλλευσης ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. και Φώτης Κουρμούσης, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Καμία χρηματοδότηση χωρίς πλάνο βιωσιμότητας

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο από τους δημόσιους όσο και από τους ιδιωτικούς φορείς υπογραμμίστηκε η πολιτική τους της μη-χρηματοδότησης project, διοργανώσεων, συλλόγων και ιδιωτών που στο πλάνο τους η βιωσιμότητα δεν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι. 

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και Μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε πως: «Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί εδώ και καιρό παγκόσμια προτεραιότητα που κινητοποιεί τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τις επιχειρήσεις προς την υιοθέτηση νέων πρακτικών. Η βιομηχανία του αθλητισμού  δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτές τις στρατηγικές».

Οι τρόποι με τους οποίος μπορεί ο Αθλητισμός να προσφέρει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον είναι αμέτρητοι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News