Ελισάβετ Πεσιρίδου: «Το πάλεψα για τον αδερφό μου»

Μίλησε από καρδιάς μετά τον αποκλεισμό της στα 60μ. εμπόδια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού η Ελισάβετ Πεσιρίδου, στάθηκε στις δυσκολίες λόγω σοβαρού τροχαίου, που είχε ο αδερφός της και τόνισε ότι αγωνίστηκε και για αυτόν.

Στο Βελιγράδι έζησε μία ακόμα σπουδαία εμπειρία, αλλά δεν μπορούσε να την απολαύσει. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που συμμετείχε με πρόσκληση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει το μυαλό της και στον αδερφό της που πριν από λίγο καιρό είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Για αυτόν τον λόγο είχε πολλές δυσκολίες η χειμερινή σεζόν για την Πεσιρίδου, που τελικά κατάφερε να πάρει μέρος σε αγώνες του χειμώνα και τελικά να βρεθεί στην κορυφαία διοργάνωση. Η αθλήτρια τερμάτισε σήμερα Σάββατο 19/3 στην 7η θέση της έκτης προκριματικής σειράς των 60 μ. εμπ. με 8.30 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση.

«Πριν τον αγώνα ήθελα να βλαλω τα κλάματα»

«Το ευχαριστήθηκα πολύ. Πριν μπω δεν αισθανόμουν καλά, ήθελα να βάλω τα κλάματα. Σκεφτόμουν, θα το κάνω για τον αδελφό μου. Πέρασα πολλά. Σκεφτόμουν αν θα έρθω στη διοργάνωση. Αλλά ήξερα ότι θα είναι καλό για εκείνον. Θα με δει στην τηλεόραση. Η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτό που συνέβη έχω αλλάξει πάρα πολύ. Είπα ότι προτεραιότητά μου αυτό το χειμώνα είναι η οικογένειά μου. Ακόμη και κάποιος να μου έλεγε να σταματήσω, θα σταμάταγα. Αλλά από τη στιγμή που γύρισα και πήγα στο γήπεδο, ξεχάστηκα λίγο. Όταν συνήλθε ο αδελφός μου, μου έλεγε έχω μια αδελφή που κάνει πρωταθλητισμό. Και μετά άρχισε να καταλαβαίνει και μου έλεγε εσύ κάνεις στίβο, κάνεις εμπόδια. Μάλιστα, ήταν Φεβρουάριος και μου έλεγε, εσύ τώρα έχεις αγώνες. Με βάση την προπόνηση που έκανα τη φετινή σεζόν και αυτό που έτρεξα εδώ, το 8.30 για μένα είναι επιτυχία. Από την αρχή έλεγα πως δεν με νοιάζει πολύ, γιατί ήταν δύσκολη χρονιά. Πιστεύω ότι το πάλεψα. Μου άρεσε που αντέδρασα και έφυγα σήμερα. Σίγουρα έγιναν τεχνικά λάθη. Είναι μια πίστα που δεν την πάτησα. Είχα και έλλειψη αγώνων. Αυτό πάντως μου έδωσε δύναμη για τη συνέχεια».

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου στρέφει πλέον την προσοχή της στους αγώνες του ανοιχτού. Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού πέτυχε η Γαλλίδα Σιρένα Σάμπα Μαγιέλα με 7.91 ενώ ο ημιτελικός έκλεισε στα 8.17, της Ουκρανής Άνα Πλίστινα

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News