ΣΤΙΒΟΣ: Ελέιν Τόμπσον-Έρα ή αλλιώς, «Θηλυκός Μπολτ»

Η Ελέιν Τόμπσον-Έρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 200 μέτρα, κάνοντας εθνικό ρεκόρ και γράφοντας ιστορία. Η Ανίτα Βλόνταρτσικ ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για τρίτη φορά στην καριέρα της στη σφυροβολία ενώ η 19χρονη Αθίνγκ Μου απέδειξε γιατί θεωρείται το next best thing του παγκόσμιου στίβου.

Συγκλονιστικός ήταν ο τελικός των 800 μέτρων γυναικών, στον οποίο οι επτά από τις οκτώ αθλήτριες πέτυχαν ατομικά ή εθνικά ρεκόρ. Χρυσή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η 19χρονη Αμερικανίδα Αθίνγκ Μου με χρόνο 1:55.21, το οποίο αποτελεί ρεκόρ Ηνωμένων Πολιτειών. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Βρετανίδα Κίλι Χόντζγκινσον με 1:55.88, κάνοντας επίσης εθνικό ρεκόρ ενώ το χάλκινο κατέληξε στην Αμερικανίδα Ρέιβιν Ρότζερς με 1:56.81, χρόνος ο οποίος αποτελεί προσωπικό ρεκόρ της αθλήτριας. 

Τέταρτη τερμάτισε η Βρετανίδα Τζέμα Ρίκι με 1:56.90 (π.ρ.), πέμπτη η Κινέζα Τσούνγιου Γουάνγκ με 1:57.00 (π.ρ.), έκτη η Χαμπιτάμ Αλέμου από την Αιθιοπία με 1:57.56 (κ.φ.), έβδομη η Βρετανίδα Αλεξάντρα Μπελ με 1:57.66 και τελευταία η Τζαμαϊκανή Νατόγια Γκουλέ με 1:58.26.

Ο τελικός της σφυροβολίας γυναικών είχε και πάλι μία και μόνη πρωταγωνίστρια, την Πολωνή Ανίτα Βλόνταρτσικ, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά τρία σερί χρυσά μετάλλια. 

Η κάτοχος του παγκόσμιου και Ολυμπιακού ρεκόρ, έριξε τη σφύρα στα 78.48 στην τέταρτη προσπάθειά της, «κλειδώνοντας» έτσι το χρυσό. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ζενγκ Γουάνγκ με βολή στα 77.03 στην τελευταία της προσπάθεια ενώ το χάλκινο κατέληξε στην επίσης Πολωνή Μαλβίνα Κοπρόν με επίδοση στα 75.49. Και οι τρεις Ολυμπιονίκεις, έκαναν την καλύτερη φετινή τους επίδοση.

Το… κερασάκι όμως, έμελλε να είναι ο τελευταίος σημερινός τελικός, αυτός των 200 μέτρων γυναικών. Εκεί, η Ελέιν Τόμπσον-Έρα με χρόνο 21.53 κατέκτησε… άνετα το χρυσό μετάλλιο, καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ και αποδεικνύοντας το λόγο που τη φωνάζουν «θηλυκό Μπολτ». Θυμίζουμε πως πριν δύο μέρες είχε κατακτήσει το χρυσό και στα 100 μέτρα, με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η 18χρονη Κριστίν Εμπομά από τη Ναμίμπια με 21.81, χρόνος ο οποίος αποτελεί καλύτερη επίδοση στον κόσμο αθλήτριας κάτω των 20 ενώ το χάλκινο κατέληξε στην Αμερικανδία Γκαμπριέλε Τόμας με χρόνο 21.87. 

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και του Λονδίνου, Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις, τερμάτισε τέταρτη με 21.94 και ακολούθησαν η Ιβοριανή Μαρί-Ζοζέ Τα Λου με 22.27, η Μπεατρίς Μασιλίνγκι από τη Ναμίμπια με 22.28 (π.ρ.), η Ελβετίδα Μουτζίκα Καμπούντζι με 22.30 και τελευταία η Σαουνε Μίλερ-Ουίμπο από τις Μπαχάμες με 24.00.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News