ΔΩΡΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας

Στον πρώτο της αγώνα για το 2022 η Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γεωργία χάνοντας στον τελικό από τη Γαλλίδα Καρολίν Κερολί με 15-12.

Νέα επιτυχία σε Παγκόσμιο Κύπελλο για τη Δώρα Γκουντούρα. Η κορυφαία ξιφομάχος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη γυναικών στην Τιφλίδα και το πρόσθεσε στη 2η θέση στην Ορλεάνη, που είχε κατακτήσει πριν από δύο μήνες. Αυτός ήταν και ο πρώτος αγώνας της Γκουντούρα στο 2022 και φυσικά είχε πολύ θετικό αποτέλεσμα.

Η 27χρονη ξιφομάχος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, φθάνοντας μέχρι τον τελικό του αγωνίσματος, όπου ηττήθηκε από τη Γαλλίδα, Καρολίν Κερολί με 15-12. Στην Ορλεάνη είχε αντιμετωπίσει στον τελικό τη Δέσποινα Γεωργιάδου, η οποία επίσης πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γεωργίας.  

Η Γκουντούρα νίκησε κατά σειρά τις Αγιάκα Μουκάε (Ιαπωνία) 15-9, Ζουζάνα Τσέιλαρ (Πολωνία) 15-12, Ελίζα Παζάρο (Ιταλία) 15-9 και στα προημιτελικά την Ρωσίδα, Σβετλάνα Σεβέλεβα με 15-13, ενώ στον ημιτελικό ξεπέρασε οριακά τη Ρωσίδα, Γιάνα Εγκοριάν με 15-14.

Στον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου για φέτος η Γεωργιάδου νίκησε τη Σαμπίνα Μάρτις από την Ρουμανία, με 15-4, αλλά στη φάση των «32» έχασε από τη Γαλλίδα, Σάρα Νούτσα 15-10 και αποκλείστηκε.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News