Βόλεϊ: Μένει στη Ρωσία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τη διοργάνωση μεγάλων διεθνών αγώνων μετά την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία δεν ισχύει, τουλάχιστον προς το παρόν, για το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ, που είναι να γίνει σε 10 ρωσικές πόλεις.

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία φυσιολογικά έχει επηρεάσει και το αθλητικό τομέα. Ήδη επήλθε αποκλεισμός για τη Ρωσία με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που δόθηκε από την Αγία Πετρούπολη στο Παρίσι και με τη ματαίωση του γκραν πριν της χώρας, όμως στο βόλεϊ δεν φαίνεται ότι θα γίνει ανάλογη αλλαγή -τουλάχιστον προς το παρόν.  

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η διεθνής ομοσπονδία δεν έχει σκοπό ν’ αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2022, που πρόκειται να διεξαχθεί από τις 26 Αυγούστου μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου σε 10 ρωσικές πόλεις. «Η FIVB βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη ρωσική ομοσπονδία και την οργανωτική επιτροπή για την προετοιμασία διάφορων εκδηλώσεων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ που θα διεξαχθούν στη χώρα που εξελίσσονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό», τόνισε η FIVB στο διεθνές πρακτορείο. Η διοργάνωση έχει ανατεθεί στη Ρωσία για τις πόλεις Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καλίνινγκραντ, Γιάροσλαβ, Καζάν, Ούφα, Εκατερίνεμπουργκ, Νοβοσιμπίρσκ, Κεμέροβο και Κράσνογιαρσκ. 

«Παρά το γεγονός ότι η FIVB πιστεύει ότι ο αθλητισμός πρέπει να μένει μακριά από την πολιτική, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις που είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας», συμπλήρωσε η παγκόσμια ομοσπονδία.

Η Πολωνία μπορεί να καλύψει ενδεχόμενο πρόβλημα… 

Φυσικά οι εχθροπραξίες έφεραν άμεσα συζήτηση για το θέμα στον χώρο του βόλεϊ  και η (κοντινή) Πολωνία δήλωσε έτοιμη να αναλάβει τη διοργάνωση αν χρειαστεί. «Εάν επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία στον τομέα του αθλητισμού, είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βόλεϊ. Έχουμε ήδη μιλήσει σχετικά με τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας», ανέφερε στο twitter ο υποργός Αθλητισμού της Πολωνίας Καμίλ Μπόρτνιτσουκ. Μάλιστα σε άλλη ανάρτηση τόνισε ότι θα προτείνει ν’ αποκλειστούν από τις διοργανώσεις του βόλεϊ σωματεία και εθνικές ομάδες της Ρωσίας…

Η Πολωνία θα συνδιοργανώσει με την Ολλανδία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών στις 23 Σεπτεμβρίου με 15 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News