Βόλεϊ: Αφαιρέθηκε από τη Ρωσία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών 2022

Μετά από τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) πήρε από τη Ρωσία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών του 2022, που της είχε αναθέσει για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και αναζητά άλλη έδρα.

Νέα σοβαρή συνέπεια στο αθλητικό κομμάτι για τη Ρωσία μετά την επίθεσή της στην Ουκρανία. Με ανακοίνωση της σήμερα 1 Μαρτίου η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) έκανε γνωστό ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών του 2022 δεν θα γίνει στην Ρωσία, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Για τη διοργάνωση, που ήταν να γίνει Αύγουστο και Σεπτέμβριο σε 10 ρωσικές πόλεις, είχε φανεί αρχικά μία διάθεση να μείνει ίδιος ο τόπος διεξαγωγής, αλλά μετά τις πιέσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής η FIVB αποφάσισε γρήγορα να πάρει το Παγκόσμιο από τη Ρωσία και ήδη βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση εναλλακτικής έδρας. 

«Θα ήταν αδύνατη η προετοιμασία και η διεξαγωγή στη Ρωσία»

«Μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η FIVB εξακολουθεί να ανησυχεί σοβαρά για την κλιμακούμενη κατάσταση και για την ασφάλεια του λαού της Ουκρανίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της FIVB κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν αδύνατο να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να αφαιρέσει από τη Ρωσία τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών της FIVB που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022.
Η Ρωσική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και η Οργανωτική Επιτροπή Βόλεϊ 2022 έχουν ενημερωθεί σχετικά.
Η FIVB θα αναζητήσει μια εναλλακτική χώρα υποδοχής για να διασφαλίσει ότι η παγκόσμια Οικογένεια Βόλεϊ, συμπεριλαμβανομένων των Εθνικών Ομοσπονδιών, των αθλητών, των αξιωματούχων και των φιλάθλων αισθάνονται όλοι ασφαλείς και περήφανοι που συμμετέχουν σε ένα χαρούμενο και ειρηνικό φεστιβάλ αθλητισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάντμπολ: Το EHF απέβαλε ομάδες και διαιτητές από Ρωσία και Λευκορωσία

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News