Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου: Από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros

Μία μέρα πριν την έναρξη των προκριματικών για το Roland Garros η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου βρέθηκε στο νοσοκομείο αλλά αυτό δεν τη φόβισε και πέντε μέρες αργότερα πήρε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου το έκανε ξανά και όπως στο US Open του 2021, έτσι και στο φετινό Roland Garros θα βρεθεί στο κυρίως ταμπλό. Η δεύτερη παρουσία σε κυρίως ταμπλό Grand Slam στην καριέρα της, έρχεται μέσα από μία απρόσμενη ιστορία που εκτυλίχθηκε στο Παρίσι, τέσσερα χρόνια μετά τη χαμένη της ευκαιρία να παίξει εκεί πάλι μέσω των προκριματικών.

Μπορεί στο τρίτο παιχνίδι των προκριματικών, που ήταν και ο «τελικός» πρόκρισης να μην αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Κριστίνα ΜακΧέιλ, όντας εντυπωσιακή, ωστόσο ο δρόμος της δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα στα χωμάτινα κορτ του Roland Garros.

Το βράδυ πριν τον πρώτο γύρο των προκριματικών η Γραμματικοπούλου νιώθει έντονους πόνους και ο γιατρός του τουρνουά αποφασίζει να τη στείλει στο νοσοκομείο, δίνοντας εντολή για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας αν γινόταν κάτι τέτοιο πράξη, τότε η Βαλεντίνη δε θα μπορούσε να αγωνιστεί.

 

Περνώντας όλη τη βραδιά στο νοσοκομείο οι πόνοι της υποχώρησαν, οι εξετάσεις βγαίνουν καλές και η ίδια με τέσσερις ώρες ύπνο μπαίνει στο κορτ για να αντιμετωπίσει τη Σάβινικ, την οποία και κερδίζει 2-0.

Επειδή όμως φαίνεται δεν ήθελε να πάει από τον εύκολο δρόμο και κόντρα στη Βουλγάρα Ιζαμπέλα Σινίκοβα χάνει το πρώτο σετ. Η ανατροπή της είναι ηχηρή, αφού με 6-0 κατακτά το δεύτερο και στο decider επικρατεί με 6-3. Κόντρα στη ΜακΧέιλ (πρώην νούμερο 24 της παγκόσμιας κατάταξης) έκανε πραγματικά το καλύτερό της παιχνίδι, ήταν σταθερή στα χτυπήματα εδάφους και παρότι δυσκολεύτηκε λίγο στο πρώτο σερβίς, πίεσε την αντίπαλό της από τη βασική γραμμή και έλεγξε πλήρως το σκορ, φτάνοντας στο εύκολο 6-3, 6-3, το οποίο τη φέρνει στο κυρίως ταμπλό του Παρισινού slam.

Έτσι η Ελλάδα θα έχει μία ακόμα εκπρόσωπο, πέραν των γνωστών του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, με την αθλήτρια του Σταύρου Μιχαλόπουλου να έχει στην καριέρα της μία νίκη και μία ήττα σε κυρίως ταμπλό Grand Slam.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News