AUSTRALIAN OPEN: Στα χέρια της Μάντισον Κιζ το πρώτο εισιτήριο των ημιτελικών

Η Αμερικανίδα Μάντισον Κιζ, Νο 51, διέλυσε με 6-3, 6-2 την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 4) σε 1 ώρα και 25 λεπτά και εξασφάλισε μια θέση στα ημιτελικά, εφτά χρόνια μετά την τελευταία της επιτυχία στο όπεν της Αυστραλίας.

Η συμμετοχή σε έναν ημιτελικό του όπεν της Αυστραλίας μετά από εφτά χρόνια και γενικότερα σε γκραν σλαμ έπειτα από τέσσερα έτη δεν είναι διόλου μικρό επίτευγμα. Δείχνει υπομονή και επιμονή για επαναφορά στο τοπ επίπεδο. Κι αυτό ακριβώς έκανε η Μάντισον Κιζ φέτος στη Μελβούρνη επιστρέφοντας στα ημιτελικά του πρώτου γκραν σλαμ όπεν για το 2022. Και το πέτυχε με στυλ διαλύοντας με 6-3, 6-2 την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 4) σε 1 ώρα και 25 λεπτά.

Μετά από ένα καταστροφικό 2021 που ξεκίνησε με νόσηση στο κορωνοϊό πριν από τη Μελβούρνη και μόνο 11 νίκες σε όλη τη χρονιά, η Κιζ μπήκε φουριόζα στο 2022 φτάνοντας τον ίδιο αριθμό νικών μιας ολόκληρης σεζόν σε 25 μέρες!

«Νομίζω ότι θα κλάψω», είπε η φανερά συγκινημένη Αμερικανίδα και συνέχισε: «Με την ομάδα μου προσπαθήσαμε σκληρά για να κάνουμε επανεκκίνηση και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Ήταν δύσκολη περσινή χρονιά. Πλέον, μπαίνω στο γήπεδο με το μυαλό μου καθαρό. Ξεκινάμε και νιώθω ότι μπορώ να κερδίσω όποια κι αν βρίσκεται απέναντί μου. Είναι καλό να μπαίνεις ως αουτσάιντερ στο γήπεδο».

Στα 26 της η Αμερικανίδα, Νο 51 στον κόσμο, «χτύπησε» την Τσέχα στις επιστροφές από το σερβίς της που έμεινε σε χαμηλά ποσοστά (56% στο πρώτο και 49% στο δεύτερο) παίζοντας αποκλειστικά από την τελική γραμμή, που είναι το αγαπημένο παιχνίδι και της αντιπάλου της. 

Η Κιζ έχει χάσει μόνο ένα σετ στο τουρνουά, από την Κινέζα Γουάνγκ στον 3ο γύρο και περιμένει πλέον τη νικήτρια του αγώνα Μπάρτι – Πενγκούλα για να μάθει το τελευταίο εμπόδιο πριν από τον τελικό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News