AUSTRALIAN OPEN: O... μαραθωνοδρόμος Μπερετίνι απέναντι στον Ναδάλ

Ο Ματέο Μπερετίνι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ιταλός που προκρίνεται στα ημιτελικά του γκραν σλαμ της Μελβούρνης μετά το 6-4, 6-4, 3-6, 3-6, 6-2 με αντίπαλο τον 35χρονο Γκαέλ Μονφίς, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος.

Όπως και το χθεσινό του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Τέιλορ Φριτζ, το τελευταίο ματς της ημέρας στο όπεν της Αυστραλίας ήταν ένας μαραθώνιος, σχεδόν τεσσάρων ωρών (3:49), που έφτασε στα πέντε σετ.

Ο Ματέο Μπερετίνι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ιταλός που προκρίνεται στα ημιτελικά του γκραν σλαμ της Μελβούρνης μετά το 6-4, 6-4, 3-6, 3-6, 6-2 με αντίπαλο τον 35χρονο Γκαέλ Μονφίς, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος.

Ο Γάλλος προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή, γύρισε από το 2-0, αλλά δέχτηκε δύο απανωτά μπρέικ στο ξεκίνημα του πέμπτου και υπέκυψε.

Κλειδί του αγώνα η μεγάλη διάρκεια του τέταρτου σετ (50 λεπτά) που κέρδισε ο Μονφίς και ήρθε να προστεθεί στα 62’ του δεύτερου, που έβαλαν τον Γάλλο στον πέμπτο σετ με μεγάλη απώλεια δυνάμεων.

Στα ημιτελικά ο Μπερετίνι θα κοντραριστεί με τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ.

Οι αποδοκιμασίες και οι δηλώσεις

Ο Μπερετίνι είχε κάποια θέματα με θεατές που δεν έλεγαν να ησυχάσουν πριν το σερβίς του στο πέμπτο σετ και έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση στο τέλος του αγώνα σαν να τους λέει «Δεν σας ακούω τώρα». Αμέσως μετά δήλωσε από το κορτ:

«Μεγάλο ματς, με πολλές συγκινήσεις. Βρήκα τον εαυτό μου στο πέμπτο γκέιμ, τα έδωσα όλα.

Όταν κερδίζεις 2-0, σίγουρα σκέφτεσαι ότι είσαι κοντά στη νίκη, αλλά ο Μονφίς άρχισε να παίζει καλύτερα».

Σε εκείνο το σημείο κάποιοι τον αποδοκίμασαν για τη χειρονομία του λίγο πριν και ο Μπερετίνι σχολίασε:

«Μερικοί εδώ δεν είναι φίλοι του τένις. Μάλλον είναι δύσκολο να σεβαστούν κάποια πράγματα, αλλά ΟΚ, κέρδισα και είμαι χαρούμενος».

Για το ματς με τον Ράφα Ναδάλ είπε:

«Μία φορά έπαιξα με τον Ναδάλ και έχασα, ήταν δύσκολο μας.  Σήμερα έπαιξε κι αυτός πέντε σετ και θα είναι κουρασμένος, αλλά είναι πιο έμπειρος».

Ο Μπερετίνι μίλησε και για το συμπατριώτη του, Γιανίκ Σίνερ, που θα προσπαθήσει να γίνει ο δεύτερος – πλέον – Ιταλός που θα περάσει στα ημιτελικά του όπεν της Αυστραλίας, με αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά:

«Είμαι φίλος με τον Σίνερ και με τον Στέφανο, θα δω σίγουρα το ματς. Δεν θα έχω και τίποτα άλλο να κάνω στο δωμάτιό μου…».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News