AUSTRALIAN OPEN: Ο Κρέσι λύγισε, αλλά έδειξε ότι ο Μεντβέντεφ δεν είναι άτρωτος

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ παραλίγο να βρει το δάσκαλό του από τον 24χρονο Αμερικανό Μαξίμ Κρέσι, αλλά τελικά ήταν αυτός που πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά με νίκη 6-2, 7-6(4), 6-7(4), 7-5.

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ παραλίγο να βρει το δάσκαλό του από τον 24χρονο Αμερικανό Μαξίμ Κρέσι, αλλά τελικά ήταν αυτός που πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά με νίκη 6-2, 7-6(4), 6-7(4), 7-5. 

Μια πολύ δύσκολη νίκη, που έδειξε ότι ο Ρώσος δεν είναι άτρωτος και δεν είναι τόσο ψύχραιμος όσο προσπαθεί σκληρά να δείχνει ότι είναι.

Ήταν ολοφάνερο από τη γλώσσα του σώματος ότι ο Μεντβέντεφ δυσκολεύτηκε από έναν αντίπαλο που βασίστηκε στο σερβίς-βόλεϊ, αλλά ο Ρώσος έμεινε βαθιά πίσω από τη γραμμή και ανέβαινε με τη σειρά του ταχύτατα για να πάρει τον winner. Στο τρίτο σετ έχασε οχτώ ευκαιρίες για μπρέικ και αυτό έβαλε αρκετή πίεση στους ώμους του, αλλά με την εμπειρία του και την ποιότητά του ανταπεξήλθε. Μάλιστα, ζήτησε και ιατρικό τάιμ άουτ για να δεχτεί μασάζ στον γλουτό. Το ματς δεν τράβηξε πολύ σε διάρκεια (τρεισήμισι ώρες), αλλά είχε πολύ ένταση και εξάντλησε του δύο τενίστες. 

«Ο τρόπος που έπαιξε με έβαλε σε πολλές σκέψεις, προσπάθησα να μείνω στο πλάνο μου, να μην παρασυρθώ. Δεν ήταν εύκολο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Ο Κρέσι έδειξε ότι είναι μια βελτιωμένη έκδοση των Ίσνερ και Οπέλκα, αφού δεν είναι τόσο ψηλός και από το 1.98 μ. που στέκει κινείται αρκετά γρήγορα και έχει καλά χτυπήματα. 

Ο Οζέρ-Αλιασίμ νίκησε τον Τσίλιτς

Πόσο να αντέξει ο 33χρονος Μαρίν Τσίλιτς απέναντι φρεσκάδα και στο επιθετικό παιχνίδι του Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ; Όταν δεν βρήκε το μπρέικ, ο 21χρονος Καναδός είχε την ψυχραιμία και τις λύσεις στα τάι-μπρέικ και με σκορ 2-6, 7-6(7), 6-2, 7-6(4) έγινε ο δεύτερος Καναδός που περνά στα προημιτελικά μετά τον Ντένις Σαποβάλοφ.

Το παιχνίδι ήταν μια μάχη από το σερβίς με τον Τσίλιτς να βγάζει 24 άσους και τον Οζέρ-Αλιασίμ 22, τους δυο τους να έχουν ίδιο ποσοστό στο πρώτο σερβίς (86%), αλλά τον Καναδό να είναι πιο αποτελεσματικός στο δεύτερο (58%-45%). Ο Τσίλιτς έμεινε ουσιαστικά στο ματς με την πείρα του, αφού πήρε και τις δύο ευκαιρίες για μπρέικ που βρήκε μπροστά του, ενώ ο Οζέρ-Αλιασίμ είχε 2/15!

«Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν βρέθηκα πίσω με 2-0. Θα ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψω. Χτυπούσε τόσο καλά στην αρχή», είπε μετά το ματς ανακουφισμένος ο Οζέρ-Αλιασίμ.

Τον Καναδό περιμένει τώρα το ματς της ζωής του με αντίπαλο τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ

Έξω και η Χάλεπ, προχωρά η Κόλινς

Η Ντανιέλ Κόλινς (Νο 27) έγινε η τρίτη Αμερικανίδα που περνά στα προημιτελικά μετά το 4-6, 6-4, 6-4 επί της Βελγίδας Ελίζ Μέρτενς  (Νο 19) σε ένα ματς που άγγιξε τις τρεις ώρες σε διάρκεια. Είχαν προηγηθεί χθες η Πενγκούλα και η Κιζ. Η Κόλινς, που είχε φτάσει στα ημιτελικά το 2019 στο ντεμπούτο της, χτύπησε τη Μέρτενς στο αδύναμο δεύτερο σερβίς της, σε ένα ματς με πάρα πολλά λάθη. 

Στις «8» η Κόλινς θα βρει απέναντι από το φιλέ την Αλίζ Κορνέ. Η Γαλλίδα έφτασε στα 32 για να χαρεί την πρώτη πρόκριση σε προημιτελικό γκραν σλαμ, έπειτα από 17 χρόνια και 60 τουρνουά προσπάθειας! Στη φάση των «16» νίκησε την Σιμόνα Χάλεπ με 6-4, 3-6, 6-4. Κι αυτό το ματς ήταν παιχνίδι λαθών (46 για τη Κορνέ, 41 για τη Χάλεπ), με τη Ρουμάνα να δείχνει να έχει χάσει τη φρεσκάδα της προηγούμενης εβδομάδας.

«Μετά το μισάωρο το μυαλό μου είχε γεμίσει και δεν έβλεπα καθαρά, αλλά την είδα απέναντι να είναι κι αυτή προβληματισμένη και συνέχισα να προσπαθώ», τόνισε εμφανώς συγκινημένη η Κορνέ.

Στα προημιτελικά Κορνέ και Κόλινς θα μονομαχήσουν για μια θέση στα ημιτελικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News