AUSTRALIAN OPEN: Ο δρόμος Τσιτσιπά - Σάκκαρη προς το όνειρο του πρώτου ελληνικού Grand Slam

AUSTRALIAN OPEN: Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη βρίσκονται στον γύρο των «16» του Australian Open και όσο μένουν στο ταμπλό, τόσο τα όνειρα για τον πρώτο ελληνικό τίτλο σε Grand Slam αυξάνονται!

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη βρίσκονται στον γύρο των «16» του Australian Open και όσο μένουν στο ταμπλό, τόσο τα όνειρα για τον πρώτο ελληνικό τίτλο σε Grand Slam αυξάνονται! 

Όπως σε κάθε Grand Slam, έτσι και στο φετινό Australian Open η πρώτη εβδομάδα έκρυβε εκπλήξεις και ένα… ξεκαθάρισμα. Η συζήτηση γύρω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς έλαβε τέλος μία μέρα πριν την εκκίνηση του τουρνουά, κάποια φαβορί έχουν χαιρετήσει, ενώ ο blockbuster 4ος γύρος των γυναικών μεταξύ των Οσάκα και Μπάρτι… ματαιώθηκε, μετά τον αποκλεισμό της πρώτης.

Στο κυνήγι του πρώτου Grand Slam τίτλου της σεζόν παραμένουν φυσικά ακόμα τα ηχηρά ονόματα, λέγε με Μεντβέντεφ, Ναδάλ, Ζβέρεφ, Μπάρτι και λοιποί, αλλά και τα ισχυρά dark horses, με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στον γύρο των «16».

Το Νο4 του ταμπλό των ανδρών επικράτησε τα ξημερώματα του Μπενουά Περ με 3-1 σετ και νιώθει καλά τον εγχειρησμένο του αγκώνα, μην μπορώντας όμως να κάνει πειστικές εμφανίσεις ακόμα. Στον επόμενο γύρο τον περιμένει ο Τέιλορ Φριτζ, ενώ η Σάκκαρη που δεν έχει χάσει σετ ακόμα στο τουρνουά αντιμετωπίζει τα ξημερώματα την επίσης Αμερικανίδα, Τζέσικα Πεγκούλα για την πρόκριση στους «8».

Ποιος θα διαδεχτεί τον Τζόκοβιτς;

Η κούρσα για τον διάδοχο του Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ένα φαβορί σε κάθε ταμπλό, με τη νάρκη που λέγεται Ραφαέλ Ναδάλ να κρύβεται κάτω από τις σκιές. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι αυτός που έχει όλα τα φόντα να φτάσει προς τον τελικό, αλλά ο Ισπανός κάτοχος 20 Grand Slam εμφανίζεται πολύ καλύτερα από ό,τι τον περίμεναν όλοι, μετά και τον τίτλο του στη Μελβούρνη προ δύο εβδομάδων και θέλει στα 36 του να γίνει ο πρώτος τενίστας με το blackjack των 21 major τίτλων.

Οι δυο τους συναντιόνται στον ημιτελικό, εκτός και αν οι Σαποβάλοφ, Μαναρινό έχουν άλλη άποψη, ενώ για τον ημιτελικό υπάρχει ο Μονφίς που μοιάζει με… 25χρονο στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας και τον Μπερετίνι που έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στον Αλκαράθ, αλλά οι «βόμβες» του σε σερβίς και forehand πάντοτε αποτελούν κίνδυνο.

Το πάνω μέρος του ταμπλό

(17) Μονφίς – Κετσμάνοβιτς

(19) Καρένιο Μπούστα – (7) Μπερετίνι

(3) Ζβέρεφ – Σαποβάλοφ

Μαναρινό – (6) Ναδάλ

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, που βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, υπάρχει μία παρουσία που τα σκεπάζει όλα. Το όνομά του Ντανιίλ Μεντβέντεφ! Ο κάτοχος του US Open όχι μόνο ξέρει τον δρόμο για να φτάσει ως το τέλος, αλλά έδειξε πως δεν καταλαβαίνει τίποτα, κερδίζοντας σε ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα τον Νικ Κύργιο με 3-1 σετ!

Ο Τσιτσιπάς καλείται να επικρατήσει του Φριτζ για να πετύχει έναν εκ των Ντε Μινόρ ή Σίνερ στα προημιτελικά, σε έναν δρόμο που γίνεται ακόμα πιο δύσβατος, αφού ένεκα και της εγχείρησης στον αγκώνα ο Έλληνας τενίστας παρουσιάζεται ασταθής στα χτυπήματά του. Παρόλα αυτά η διάθεσή του να ανεβεί στο φιλέ αποτελεί αστάθμητο παράγοντα και τον κάνει απρόβλεπτο για κάθε αντίπαλο. Οποιοδήποτε σχέδιο για επανάληψη του περσινού ημιτελικού με τον Μεντβέντεφ μοιάζει μακρινό, με τον Τσιτσιπά να προχωράει βήμα βήμα.

Το κάτω μέρος του ταμπλό

(32) Ντε Μινόρ – (11) Σίνερ

(20) Φριτζ – (4) Τσιτσιπάς

(9) Οζέρ Αλιασίμ – (27) Τσίλιτς

Κρέσι – (2) Μεντβέντεφ

Η Μπάρτι, η Σάκκαρη και οι υπόλοιπες

Η κούρσα των γυναικών μοιάζει μονόλογος για την Άσλεϊ Μπάρτι που θέλει να φτάσει στον 3ο major τίτλο της καριέρας της και πρώτο μπροστά στο κοινό της. Μετράει 57 συνεχόμενα hold πίσω από το σερβίς της και μοιάζει ανίκητη, ειδικότερα μετά τον αποκλεισμό και της Ναόμι Οσάκα. Η Αμάντα Ανισίμοβα θυμίζει την παίκτρια που είδαμε στον ημιτελικό του Roland Garros πριν από δύο χρόνια, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί απέναντι στο υπερπλήρες παιχνίδι της Μπάρτι.

Αν η Αυστραλή προκριθεί, που είναι και το πιθανότερο, θα βρει στον προημιτελικό μία εκ των Σάκκαρη ή Πεγκούλα, με την Ελληνίδα να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, δείχνοντας πως απολαμβάνει το τένις που παίζει στην Μελβούρνη και τονίζοντας πως θέλει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής! Από κοντά και η Πάουλα Μπαντόσα, που αντιμετώπισε προβλήματα μικροτραυματισμών σε ώμο και μηρό, όμως μοιάζει ικανή να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο στην απόπειρα της Μπάρτι να στεφτεί βασίλισσα.

Το πάνω μέρος του ταμπλό

(1) Μπάρτι – Ανισίμοβα

(5) Σάκκαρη – (21) Πεγκούλα

(4) Κρεϊτσίκοβα – (24) Αζαρένκα

(8) Μπαντόσα – Κις

Η κάτω πλευρά του ταμπλό μοιάζει πολύ πιο… αδύναμη σε σχέση με τα ονόματα που απαρτίζουν το πάνω μέρος. Η Χάλεπ προέρχεται από τίτλο και ψάχνει τη λύτρωση στη Μελβούρνη, έχοντας να αντιμετωπίσει την Κορνέ και μετά τις Μέρτενς ή Κόλινς.

Ο αποκλεισμός της Ραντουκάνου από πολύ νωρίς φέρνει τις Σφιόντεκ και Σαμπαλένκα μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία. Η Πολωνή μοιάζει πιο ικανή να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής «καθαρίζοντας» την Κιρστέα και περιμένοντας την Σαμπαλένκα (αν αποκλείσει την Κανέπι) που ψάχνει συνεχώς ανατροπές, με 41 double faults να προέρχονται από τη ρακέτα της σε τρία παιχνίδια…

Το κάτω μέρος του ταμπλό

(19) Μέρτενς – (27) Κόλινς

(14) Χάλεπ – Κορνέ

(7) Σφιόντεκ – Κιρστέα

(2) Σαμπαλένκα – Κανέπι

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News