AUSTRALIAN OPEN: Η Σάκκαρη απέναντι στο... παιδί θαύμα των Κινέζων

AUSTRALIAN OPEN: Μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν την Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς ως αντίπαλο της Μαρία Σάκκαρη στον 2ο γύρο του Australian Open, ωστόσο η Κινέζα Κινγουέν Ζενγκ θα βρεθεί στον δρόμο της Ελληνίδας.

Μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν την Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς ως αντίπαλο της Μαρία Σάκκαρη στον 2ο γύρο του Australian Open, ωστόσο η Κινέζα Κινγουέν Ζενγκ θα βρεθεί στον δρόμο της Ελληνίδας.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε όπως θα έπρεπε τη δουλειά απέναντι στην Τατιάνα Μαρία για τη δική της πρεμιέρα. Μπορεί το κοντέρ να μέτρησε 37 αβίαστα, κάτι που έφερε νευρικότητα στο ελληνικό στρατόπεδο, ωστόσο το τελικό 2-0 αποδεικνύει πως το Νο5 του ταμπλό στο Australian Open, έχει την ικανότητα να πετυχαίνει κυνικές νίκες στους πάντοτε επικίνδυνους πρώτους γύρους!

Άλλωστε η προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες ενός κορτ είναι βασικός παράγοντας, με την Ελληνίδα να μπαίνει πρώτη στο πάλκο της Rod Laver Arena. Στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης, θα κληθεί να πάρει άλλη μία νίκη, κόντρα σε μία εν πολλοίς άγνωστη, όμως άκρως απαιτητική αντίπαλο.

Η Κινγουέν Ζενγκ μετράει ήδη 9 νίκες στην Αυστραλία, παίζοντας έναν ημιτελικό στο Melbourne Summer Set 1, προερχόμενη από τα προκριματικά για να σταματήσει πάνω στην Σιμόνα Χάλεπ. Από τα προκριματικά ξεκίνησε και την πορεία της στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, κερδίζοντας τις Φάντεβεγκ, Μέντεζ και Χοντάμα, για να αποκλείσει στον 1ο γύρο την Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς με 2-1 (6-3, 1-6, 7-6).

Το παιδί… θαύμα του Κινεζικού τένις

Η Ζενγκ βρίσκεται στο Νο108 της παγκόσμιας κατάταξης και αποτελεί ένα από τα ονόματα που η Κίνα θέλει να βγάλει στο προσκήνιο για να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια… Είναι μόλις 19 και έχει στόχο να γίνει γρήγορα τενίστρια της πρώτης 30άδας. «Γνωρίζω πως είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι το επίπεδό μου βρίσκεται εκεί. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να βλέπω παιχνίδι το παιχνίδι, πόντο πόντο και πιστέυω πως έχω το παιχνίδι να βρεθώ εκεί» δηλώνει η ίδια.

Άκρως επιθετική στο παιχνίδι της, εκτελεί τις μπάλες προτού καν το σκεφτείς. Τα φλατ χτυπήματά της από το forehand, οδήγησαν στην αρκετά καλή αναλογία των 32 winners για 37 αβίαστα λάθη, βγάζοντας εντελώς εκτός ρυθμού την Σάσνοβιτς. Θέλει να είναι αυτή που ορίζει το τέμπο στο κορτ και επιτίθεται σε κάθε ευκαιρία από τη βασική της γραμμή, παρουσιάζοντας όμως αστάθεια στο πρώτο σερβίς, τόσο σε ποσοστό που το τοποθετεί στο κορτ (43% στον 1ο γύρο), όσο και εκτέλεση, αφού μέτρησε 6 άσους για 10 διπλά λάθη στην πρεμιέρα της.

Ταιριάζει ως προφίλ στην Σάκκαρη

Το επιθετικό αυτό παιχνίδι ταιριάζει με τα δεδομένα που φέρνει στο κορτ η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα μπορεί να συνδυάσει τις γρήγορες και φλατ εκτελέσεις, με παιχνίδι υπομονής από τη βασική γραμμή. Κάτι που δεν έκανε στην πρεμιέρα, αλλά θα χρειαστεί να φέρει μαζί της στον 2ο γύρο.

Άλλωστε κόντρα σε τέτοιες τενίστριες καταθέτει πάντοτε τον καλύτερό της εαυτό, λες και της ταιριάζουν πολύ περισσότερο. Παίκτριες με παρόμοιο παιχνίδι, όπως η Σαμπαλένκα ή η Ανισίμοβα έχουν δει την Σάκκαρη να τις ισοπεδώνει στο παιχνίδι τους. Αν δεν καταφέρει η Κινέζα, που δεν έχει και την εμπειρία των προηγούμενων, να διαχειριστεί τις μπάλες με συνέπεια και ξεκινήσει να… πυροβολεί κατά ριπάς, η Ελληνίδα μπορεί να απορροφήσει την πίεση και να βρει περάσματα ικανά να «τρυπήσουν» το αλέγκρο παιχνίδι της Ζενγκ.

Αν μάλιστα το πρώτο της σερβίς τη φέρει σε πλεονεκτική θέση στα ράλι, τότε μπορεί αυτή να είναι η τενίστρια από της οποίας τη ρακέτα θα εξαρτηθούν οι περισσότεροι πόντοι, κάτι που η Σάκκαρη θέλει να γίνεται στα παιχνίδια της.

Με μία πιο συνετή -και περιορισμένων λαθών- από αυτήν του 1ου γύρου εμφάνιση, η Μαρία έχει τη δυνατότητα να πάρει εύκολα η δύσκολα το εισιτήριο της πρόκρισης στον 3ο γύρο. Ωστόσο η Κινέζα, αν και δεν αποτελεί κάποιο από τα μεγάλα brand names του ταμπλό των γυναικών, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν αποτελεί. Στο επιτελείο της Σάκκαρη βλέποντας κάθε αντίπαλο ξεχωριστά, χωρίς να κάνουν μεγαλεπήβολα σχέδια, αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους.

Ραντεβού, λοιπόν, στην Margaret Court Arena της Μελβούρνης…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News