Ανίτα Αλβάρεζ: «Ωχ, δεν αισθάνομαι πολύ καλά» - Τι θυμάται δευτερόλεπτα πριν νικήσει τον... θάνατο

Ανίτα Αλβάρεζ: «Ωχ, δεν αισθάνομαι πολύ καλά» – Τι θυμάται δευτερόλεπτα πριν νικήσει τον… θάνατο. Κολύμβηση,

Η Ανίτα Αλβάρεζ μίλησε για πρώτη φορά από τη στιγμή που η προπονήτριά της την έσωσε από πνιγμό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022.

Η 25χρονη Ολυμπιονίκης συγχρονισμένης κολύμβησης, αγωνιζόταν στον τελικό του ελεύθερου αγώνα σόλο γυναικών στη Βουδαπέστη, όταν έφτασε λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον θάνατο. Η αμερικανίδα κολυμβήτρια βρίσκεται πλέον στο στάδιο αποκατάστασης μετά την τρομακτική δοκιμασία

Η αμερικανίδα σταρ, η οποία έχει αντιμετωπίσει κι άλλα προβλήματα υγείας στο παρελθόν. Είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια ενός προκριματικού αγώνα για τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, με την Φουέντες να σπεύδει και πάλι να την βοηθήσει.

Στη Βουδαπέστη βρισκόταν στα μέσα του προγράμματός της όταν έχασε τις αισθήσεις της. Η Alvarez άρχισε να βυθίζεται στον πάτο της πισίνας προτού η προπονήτριά της Andrea Fuentes, της σώσει τη ζωή. Η Φουέντες πετάχτηκε στην πισίνα, κολύμπησε στον πάτο, άρπαξε την Αλβάρεζ και την έσυρε στην επιφάνεια με τη βοήθεια ενός άλλου σοκαρισμένου θεατή.

Η κολυμβήτρια ανέκτησε γρήγορα τις αισθήσεις του και έλαβε άμεση ιατρική βοήθεια. Η Alvarez μίλησε τώρα για τη δοκιμασία της κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο NBC Nightly News, και αποθέωσε την προπονήτριά της.

«Θα το λέω αυτό όλη την ώρα σε εκείνη και σε όλους τους ανθρώπους, Είμαι τόσο ευγνώμων που την έχω προπονήτρια», είπε η Αλβάρεζ και πρόσθεσε: «Όταν έμαθα ότι θα γίνει προπονήτριά μας, δεν το πίστευα».

Σχετικά με το περιστατικό, είπε: «Θυμάμαι ότι ένιωθα ότι ήταν μια πραγματικά υπέροχη παράσταση. Ήταν το καλύτερο μου μακράν. Όχι μόνο για το πώς έπαιζα, αλλά διότι το απολάμβανα και πραγματικά ζούσα τη στιγμή. Ένιωθα πολύ χαρούμενη και περήφανη…. Κάποια στιγμή όμως ήμουν… κάπως. «Ωχ, δεν αισθάνομαι πολύ καλά», σκέφτηκα και αυτό είναι κυριολεκτικά το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι.

Η Ισπανίδα Φουέντες, η οποία κέρδισε τέσσερα μετάλλια Ολυμπιακών Αγώνων και 16 Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων προτού αποσυρθεί από το άθλημα, αποκάλυψε έκτοτε ότι η Αμερικανίδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά τη δραματική διάσωσή της στην πισίνα. «Δεν θέλει να φύγει από εδώ με τη φωτογραφία της αναίσθητης στον πάτο της πισίνας. «Σε κάθε περίπτωση στο ομαδικό η Anita κάνει πολλές πιρουέτες και πολύ λίγες άπνοιες, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αγωνιστεί».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News