ΠΑΟΚ-ΟΦΝΙ 20-15: Ασυναγώνιστος ο «δικέφαλος» στον 1ο τελικό της Α1 χάντμπολ γυναικών

Στο Σπίτι του χάντμπολ ο ΠΑΟΚ έγινε από νωρίς το αφεντικό του αγώνα απέναντι στη Νέα Ιωνία, ουδέποτε απειλήθηκε και τελικά με σκορ 20-15 έκανε εύκολα το 1-0 στους τελικούς της Α1 κατηγορίας γυναικών.

Έναν πρωταγωνιστή είχε ο 1ος τελικός της Α1 χάντμπολ των γυναικών. Τον ΠΑΟΚ, που έκανε… σόου, που κυριάρχησε στο Σπίτι του χάντμπολ και με νίκη 20-15 έκανε άνετα το 1-0 στους τελικούς απέναντι στη Νέα Ιωνία.

Η πρώτη δύναμη των τελευταίων χρόνων στο γυναικείο χάντμπολ είχε σίγουρα το προβάδισμα στα προγνωστικά, παίζοντας και εντός έδρας, αλλά ουδείς περίμενε να φτάσει στην επικράτηση χωρίς αντίσταση. Με καλό ρυθμό «έχτισε» διαφορά από την αρχή και την κράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία όταν η Νέα Ιωνία, που στην αρχή των πλέι οφ είχε υποχρεώσει σε μία ήττα τον ΠΑΟΚ, είχε σαφές πρόβλημα στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα που υπέστη από τη Νέα Ιωνία στη β’ φάση του πρωταθλήματος, πήρε ρεβάνς στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ νίκησε ξανά την αθηναϊκή ομάδα στον 2ο γύρο της β’ φάσης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης  επιβλήθηκε χωρίς να χρειαστεί να πιάσει εντυπωσιακή απόδοση, ενώ έδειξε και το βάθος στο ρόστερ του. Η Νέα Ιωνία έκανε πολλά λάθη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και ποτέ δεν μπόρεσε να σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Καλείται τώρα να παρουσιαστεί αισθητά καλύτερη στην έδρα της.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με αποφασιστικότητα και καλύτερη συγκέντρωση στο ματς. Εκμεταλλεύτηκε και λάθη της Νέας Ιωνίας και αφού πήρε το προβάδισμα με 2-0 είδε την αντίπαλο να φτάνει στο πρώτο της τέρμα μετά από 7 ολόκληρα λεπτά.

Ο “δικέφαλος” είχε περισσότερες επιλογές στην επίθεση και στο 12.45 έκανε το 5-1 με την Γκλομπάρεβιτς όταν οι Αθηναίες είχαν ήδη φτάσει τα εννέα λάθη. Στο 18:41 η Καραχαρίση πέτυχε το 7-2 και στο 22΄η Μπουράτο το 8-2 για να γίνει πια ο ΠΑΟΚ τεράστιο φαβορί για τη νίκη. Ο ΟΦΝΙ δεν είχε απαντήσεις και το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 11-4 με γκολ του «δικεφάλου» στο τελευταίο δευτερόλεπτο.  

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΝΙ θα ήθελε να δείξει γρήγορα βελτίωση ώστε να μαζέψει τη διαφορά και να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης, όμως αρχικά έμεινε στα μέτρια επίπεδα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να υπερτερεί σε επίθεση και άμυνα και πέτυχε αμέσως δύο ακόμα τέρματα για το 13-4. Στη συνέχεια η ομάδα της Νέας Ιωνίας άρχισε ν’ αποδίδει καλύτερα, μείωσε και στα έξι τέρματα (16-10), αλλά ποτέ δεν έπεισε ότι θα μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή. Κάθε φορά που προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ ο ΠΑΟΚ είχε τις λύσεις κι όταν έκανε το 20-12 όλα είχαν κριθεί.

Τα πεντάλεπτα: 1-0, 3-1, 5-2, 7-2, 10-3, 11-4 (ημχ.), 14-4, 15-7, 16-9, 19-11, 20-13, 20-15

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Χατζηπαρασίδου 5, Αβροσιάδου, Τσικνάκη, Μεντεσίδου 1, Βράνσιτς 3, Καραχαρίση 1, Τάκη 1, Σεβδίλη, Νίκολιτς 3, Μποριζόφσκα 3, Γκρμπάβτσεβιτς 2, Αργυροπούλου, Μπουράτο 1, Χριστοφόρις, Ζενέλη, Δημάκου
ΟΦΝΙ (Ζιβούλοβιτς): Μ. Κεπεσίδου, Μανιά 2, Γιαννοπούλου, Ανδρίτσου 2, Κοτρώτσιου, Σαραντάκου, Κολλύρη, Καρέλα 1, Μακρή, Φράγκου, Ν. Κεπεσίδου 2, Κοντοστεργίου, Ντιμτσούδη, Νταβίντοβιτς 1, Κωνσταντινίδου 2, Στουγιαννίδου 4.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Κόκκινη: 56:34 Μποριζόφσκα (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 3/4-2/4

To πρόγραμμα των επόμενων τελικών:

  • 2ος τελικός: 3 Απριλίου, ΟΦ Νέας Ιωνίας – ΠΑΟΚ (16:00)
  • 3ος τελικός: 9 Απριλίου, ΠΑΟΚ – ΟΦ Νέας Ιωνίας
  • 4ος τελικός (αν χρειαστεί): 30 Απριλίου, ΟΦ Νέας Ιωνίας – ΠΑΟΚ
  • 5ος τελικός (αν χρειαστεί) 7 Μαΐου, ΠΑΟΚ – ΟΦ Νέας Ιωνίας

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News