ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ: «Δεν… μασάμε, παίζουμε σαν να μη μας λείπει κανένας»

Μετά τη νέα νίκη επί της Γιαντράν και τη διατήρηση στην κορυφή του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι όχι απλά δεν επηρεάζουν την ομάδα οι απουσίες, αλλά την… εξιτάρουν και βρίσκει τις λύσεις.

Ο Ολυμπιακός έδωσε ένα ακόμα ματς απόψε με σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, όμως προχώρησε ακάθεκτος και με την τέταρτη νίκη του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ διατηρήθηκε στην κορυφή του 1ου ομίλου. Ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε ότι οι απουσίες όχι απλά δεν πτοούν την ομάδα του, αλλά τη χαλυβδώνουν και βρίσκει τους τρόπους να επιβιώσει, ενώ στάθηκε και στη σημασία της νίκης επί της Γιαντράν, που είναι από τις παραδοσιακά καλές ομάδες της διοργάνωσης.

«Θα έλεγα ότι δεν… καταλαβαίνουμε τίποτα από τις απουσίες. Τον τελευταίο καιρό έχουμε όλο προβλήματα στην προετοιμασία, αλλά δεν έχουμε… μασήσει, να το πως έτσι, και παίζουμε σαν να μη μας λείπει κανένας. Αυτό δείχνει το μέταλλο και τον χαρακτήρα της ομάδας κι ελπίζω να το βγάλουμε και στη συνέχεια. Είναι κάτι σαν σαρβάιβορ αυτό που καταφέρνουμε. Σαν να μας εξιτάρουν τα αγωνιστικά προβλήματα και επιβιώνουμε», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε: «Σήμερα δεν αποδώσαμε καλά στην άμυνα, ειδικά στην τελευταία περίοδο νομίζαμε ότι τελείωσε το παιχνίδι, αλλά γενικά είχαμε κάνει από πριν πολύ καλή δουλειά και ανταπεξήλθαμε με ηρεμία και ψυχραιμία. Επικρατήσαμε σε σημαντικό παιχνίδι και θεωρώ ότι πλέον έχουμε κάποια ασφάλεια για το θέμα της πρόκρισης. Είμαστε ψηλά, καταφέρνουμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα και πάμε στο επόμενο ματς στην Ιταλία να συνεχίσουμε τη θετική πορεία απέναντι στην Μπρέσια».

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς, που πέτυχε πέντε γκολ, τόνισε ότι έγινε πολύ καλή ομαδική δουλειά: «Νομίζω, ότι όλοι κάναμε πολύ καλή δουλειά και παίξαμε πολύ ομαδικά, παρά τα προβλήματα που είχαμε. Ευχόμαστε τα παιδιά να επιστρέψουν σύντομα, το μικρό ροτέισον είναι εξαντλητικό. Όσοι έπαιξαν σήμερα, έδωσαν τα πάντα για τη νίκη, για τους βαθμούς που είναι πολύ σημαντικοί, σε αυτή την περίοδο του Champions League. Κάθε πόντοι για εμάς στο σπίτι μας είναι επιτυχία, είναι σημαντικοί για να πάμε στο Final-8. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, όμως υπάρχει δρόμος ακόμα. Είναι τιμή μου που άκουσα τον κόσμο μας να τραγουδάει το όνομά μου. Θέλουμε τον κόσμο μας μαζί μας, σε όλα τα ματς που ακολουθούν, είναι σημαντικό να είναι δίπλα μας. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας είναι εξαιρετική και μου αρέσει να παίζω εδώ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News