ΜΠΡΕΣΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-7: Πρώτη ήττα για τους «ερυθρόλευκους»

Στον συναρπαστικό αγώνα κορυφής στην Ιταλία για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός λύγισε στο φινάλε από την Μπρέσια με 8-7 και πέρασε στη 2η θέση του ομίλου του.

Την πρώτη της ήττα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών και γενικά στη φετινή σεζόν υπέστη η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Στο συναρπαστικό ματς κορυφής στην Ιταλία απέναντι στην Μπρέσια, που μέχρι σήμερα ήταν στη 2η θέση, κάμφθηκε με 8-7. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πέρασαν τώρα 2οι (με 13 βαθμούς) χωρίς να κινδυνεύουν βέβαια, για την πρόκριση στην επόμενη φάση και στην κορυφή βρίσκεται η Μπρέσια με 14 βαθμούς.

Ο αγώνας ήταν κλειστός με τον Ολυμπιακό να έχει προβλήματα αυτή τη φορά στην επίθεση. Μέτρησαν πολύ οι χαμένες ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω (4/14), επηρέασε και το γεγονός ότι οι φουνταριστοί Κολόμβος και Μουρίκης επανήλθαν στην Ιταλία ανέτοιμοι και μετά από εβδομάδες απουσίας. Οι Ιταλοί είχαν σταθερά το προβάδισμα και το αξιοποίησαν παρά την καλή προσπάθεια των Πειραιωτών.  

Η Μπρέσια προηγήθηκε με τον Ντι Σόμα στον παίκτη παραπάνω και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να τον μιμηθεί στην αμέσως επόμενη επίθεση όπου μάλιστα βρήκε δύο ευκαιρίες με αριθμητικό πλεονέκτημα. Σε μία αμυντική αδράνεια ο Αλετσιάνι σημείωσε το 2-0 και δύο λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου ήρθε το πρώτο γκολ για τους φιλοξενούμενους με σουτ του Φιλίποβιτς. Η εξέλιξη ήταν ακόμα καλύτερη στα τελευταία δευτερόλεπτα, καθώς ο Μπίγιατς απέτρεψε το τρίτο τέρμα των Ιταλών με εξαιρετική επέμβαση κι αμέσως μετά έγινε το 2-2 στον παραπάνω με ριμπάουντ του Γούβη.  

Το 2ο οκτάλεπτο άρχισε με εύστοχο πέναλτι του Ρενζούτο. Ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση και τα πράγματα χειροτέρεψαν. Έμεινε χωρίς γκολ κι αντίθετα η Μπρέσια βρήκε άλλα δύο με τον Λουόνγκο και τον Βαπένσκι για να λήξει το ημίχρονο με 5-2.

Τέλος στη δυστοκία του Ολυμπιακού και ειδικά στον παίκτη παραπάνω έδωσε ο Δερβίσης για να μειώσει σε 5-3, αλλά με την ίδια συνθήκη ο Μπικάρι πήγε πάλι τη διαφορά στο +3. O επανακάμψας Μουρίκης έφερε το 6-4 ύστερα από πάσα του Φιλίποβιτς και στον παραπάνω ο Φουντούλης μείωσε στον πόντο (6-5). Ο Μπικάρι σημείωσε και δεύτερο γκολ για το 7-5, πάντως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ήδη βρει καλό ρυθμό και ο Γεννηδουνιάς με σουτ έκανε το 7-6.

Ο Ντι Σόμα επανέφερε τη διαφορά των δύο τερμάτων στο τελευταίο οκτάλεπτο (8-6). Με εξαιρετικό σουτ ο Φιλίποβιτς, ο καλύτερος παίκτης του κόσμου για φέτος, πέτυχε το 8-7. Το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε πρώτη φορά.    ¨

Τα οκτάλεπτα 2-2, 3-0, 2-4 και 1-1. 

Μπρέσια: Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε, Πρεσιούτι, Μπίκαρι 2, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ρεντζούτο 1, Τζιανάτζα Τ., Αλεζιάνι 1, Λουόνγκο 1, Ντι Σόμα 2, Γκίτο, Τζιανάτζα Μ..

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Μαθιόπουλος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News