Εμμανουήλ Καραλής: Χάνει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Δεν μπορεί τελικά να προλάβει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού ο 4ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, καθώς η επανεξέταση από τον γιατρό του ΣΕΓΑΣ Διονύση Χίσσα έδειξε πως δεν είναι έτοιμος να μπει σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου.

Η εθνική ομάδα κλειστού στίβου κάνει στο Βελιγράδι τις τελευταίες προπονήσεις της για το επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αλλά το νέο της ημέρας έρχεται από την Αθήνα και είναι δυσάρεστο. Ο Εμμανουήλ Καραλής, που λόγω του τραυματισμού στο πόδι συνέχιζε στην Αθήνα τις θεραπείες και θ’ αναχωρούσε την Παρασκευή 18 του μήνα, δεν θα μπορέσει τελικά να προλάβει την κορυφαία διοργάνωση του χειμώνα.   

Ο 4ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο επί κοντώ δεν θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι, καθώς η επανεξέταση που έκανε την Τετάρτη στον γιατρό του ΣΕΓΑΣ Διονύση Χίσσα, έδειξε πως δεν είναι έτοιμος να μπει σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, όπως το παγκόσμιο κλειστού.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο τραυματισμός δεν έχει υποχωρήσει στο απόλυτο, κάτι που σημαίνει πως είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει σοβαρή υποτροπή, που θα θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του ακόμη και στον ανοιχτό στίβο.

Ο Καραλής έχει περάσει φέτος τα 5,81μ. και μπορούσε να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στον απευθείας τελικό του επί κοντώ. Ο αθλητής θα συνεχίσει τις θεραπείες του κι έπειτα θα προετοιμαστεί για τους αγώνες της θερινής περιόδου. Η Ελλάδα θα μετάσχει τελικά με 7 αθλητές και αθλήτριες στο Παγκόσμιο κλειστού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News