ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Ο Άρης Θεσσαλονίκης πρωταθλητής εφήβων στη σπάθη

Το σωματείο της Θεσσαλονίκης πήρε τον πανελλήνιο τίτλο στο ομαδικό της σπάθης εφήβων, στις νεάνιδες πρώτευσαν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, ενώ στα ατομικά ήταν νικητές ο Βασίλης Πρεδάρης και η Κωνσταντίνα Κεφαλά.

Με απόλυτη προσοχή και συνέπεια στο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ και με τη συμμετοχή συνολικά 96 αθλητών και αθλητριών από 13 ομάδες ολοκληρώθηκαν στις πίστες του ΟΑΚΑ οι αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Σπάθης εφήβων-νεανίδων 2022. 

Στο ομαδικό εφήβων τον τίτλο κατέκτησε ο Άρης και είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του τμήματος στα λίγα χρόνια της ιστορίας του (από το 2017). Στην πρωταθλήτρια ομάδα συμμετείχαν οι: Γκυ Λεωτόν, Θωμάς Γρόλλιος, Λάζαρος Λεωτόν και Χρήστος Σουσούρας.

Τη 2η θέση πήρε η ομάδα του Ηλυσιακού (Μαργαρίτης Αλέξανδρος, Τσαρούχας Παναγίωτης, Μανεσιώτης Παναγίωτης, Μικρός Ιωάννης) και την 3η η ομάδα των Ε. Κωστέα Γείτονα (Χατζηχρήστος Βασίλης Έρικ, Πρεδάρης Βασίλειος, Ζαρμπίνης Βασίλειος, Ευκαρπίδης Χαράλαμπος).

Κυριαρχία των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στο ομαδικό νεανίδων και τα ατομικά

Στο ομαδικό των νεανίδων αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας τα εκπαιδευτήρια  Κωστέα Γείτονα. Είχαν στη σύνθεση τις Κεφαλά Κωνσταντίνα, Παπαπετροπούλου Αλεξάνδρα, Παπαθεοδώρου Αντωνία και Παπαδά Ιωσηφίνα-Άννα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα της Ασπίδας (Τσόκου Αναστασία,Λιβανού Ειρήνη, Θεοδόση Βασιλική, Λύτινα Αικατερίνη) και το χάλκινο ο Απόλλων Βριλησσίων (Τσαούση Λήδα, Ιωαννίδη Φωτεινή-Μαρία, Καρακώστα Ίρις-Φωτεινή, Κουρούση Άννα Καλλιόπη).

Στα ατομικά οι τίτλοι πήγαν στον Βασίλη Πρεδάρη και την Κωνσταντίνα Κεφαλά. Στο ατομικό αγοριών U17 ο αθλητής των Κωστέα Γείτονα άφησε στη 2η θέση τον Βασίλη Χατζηχρήστο του ίδιου σωματείου και στην 3η τον Συνοδινό Πασχαλιδίογλου της Ασπίδας και τον Νίκο Περγάμαλη του Απόλλωνα Βριλησσίων.

Στο ατομικό των κοριτσιών έως 17 ετών πρώτευσε άλλη μία αθλήτρια των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα, η Κεφαλά. Τη 2η θέση πήρε η Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου του ίδιου συλλόγου, ενώ 3ες ήρθαν η Άννα Κουρούση και η Λήδα Τσαούση από τον Απόλλωνα Βριλησσίων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News