ΣΚΑΚΙ ΑΕΚ: Η νέα χρονιά τη βρίσκει στον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας Αττικής

Μετά την άνοδο στην Α’ κατηγορία το τμήμα σκάκι της ΑΕΚ έμαθε τους αντιπάλους του στη νέα φάση, όπου θα γίνει πρωτάθλημα με κυκλικό σύστημα σε δύο ομίλους και ακολούθως μπαράζ.

Ανέβηκε επίπεδο στα διασυλλογικά πρωταθλήματα στο σκάκι η ΑΕΚ και πλέον ετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο. Μετά την άνοδο στην Α’ κατηγορία Αττικής με αήττητη πορεία έχει μπροστά της την πρόκληση ενός νέου πρωταθλήματος κι έμαθε τους αντιπάλους της.

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον Α’ Όμιλο της κατηγορίας όπου θα αντιμετωπίσει τους: ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου, ΑΟ Ποντίων Μελισσίων, ΕΠΑΣ Πεύκης Αριστοτέλης, ΑΣ Λαυρίου, ΣΟ Αγ. Παρασκευής, ΑΟ Λεόντειος, Σκακιστική Ακαδημία Νίκαιας Ρέντη.

Μετά από πρωτάθλημα με κυκλικό σύστημα (πουλ) σε δύο (2) ομίλους των οκτώ (8) ομάδων και επτά (7) αγωνιστικών, οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις 2 πρώτες θέσεις στον όμιλο προκρίνονται στη β’ φάση, που είναι τα μπαράζ.

Στη β’ Φάση οι διασταυρώσεις γίνονται ως εξής:
Αγώνας 1: Α1-Β2
Αγώνας 2: Β1-Α2

Σε περίπτωση ισοπαλίας, προκρίνεται η γηπεδούχος ομάδα.

Οι δύο νικήτριες ομάδες ανεβαίνουν στην Γ’ εθνική κατηγορία 2023 και θα δώσουν μεταξύ τους αγώνα για την ανάδειξη του πρωταθλητή Α’ Αττικής 2022.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News