Τσιτσιπάς – Τόμπσον: Ο… κανονικός Στέφανος εμφανίστηκε στο 2ο γύρο του Wimbledon - Και τώρα Κύργιος!

Αυτός μάλιστα! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είδαμε να αγωνίζεται στο Νο 1 κορτ του Wimbledon απέναντι στον Τζόρνταν Τόμπσον ήταν ο τενίστας που θαυμάσαμε στις μεγάλες πορείες του στα γκραν σλαμ της περσινής σεζόν στη Μελβούρνη και στο Παρίσι και κατά τη φετινή στο όπεν της Αυστραλίας. 

Ο Τσιτσιπάς διέλυσε τον Τζόρνταν Τόμπσον με 6-2, 6-3, 7-5 και πέρασε με πολύ μεγάλη άνεση στον 3ο γύρο του λονδρέζικου όπεν. Ακόμα κι όταν δέχτηκε μπρέικ στο δεύτερο σετ και βρέθηκε να χάνει με 3-1, το πήρε αμέσως πίσω και με ένα σερί 5-0 έφτασε στο 6-3, σημάδι της σοβαρότητας με την οποία αντιμετώπισε το παιχνίδι.

Ο αντίπαλός του, Νο 76 στον κόσμο, δεν ήταν κανένα μεγαθήριο, ωστόσο στο παρελθόν ο Τσιτσιπάς έχει δυσκολευτεί αρκετά απέναντι σε καλούς σέρβερ όπως ο Αυστραλός και έχει γνωρίσει οδυνηρούς αποκλεισμούς.

Τι έκανε καλά ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Τόμπσον

Τι άλλαξε ο Στέφανος σε σχέση με την πρεμιέρα του; Κατ’ αρχάς ήταν πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, δεν βιαζόταν να τελειώσει τις φάσεις. Επίσης είχε καλές επιστροφές με το backhand και πολύ καλά χτυπήματα backhand slice, το στοιχείο του παιχνιδιού του που δούλεψε αρκετά το τελευταίο διάστημα.

Έπειτα, το σερβίς του ήταν πολύ αποτελεσματικό με πολύ υψηλά ποσοστά στο πρώτο και αποτελεσματικό δεύτερο.

Τον Τσιτσιπά περιμένει στον 3ο γύρο ο Ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος, που δείχνει να είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Στο 2ο γύρο καθάρισε τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς με 6-2, 6-3, 6-1 σε 85 λεπτά, ενώ εναντίον του ο Στέφανος έχει ρεκόρ 1-3, με την πιο πρόσφατη ήττα του στο γρασίδι του Χάλε, πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο παράγοντας Μαρκ Φλιππούσης

Όπως και στο ματς με τον Τόμπσον, τον Στέφανο θα βοηθήσει σημαντικά η παρουσία του Μαρκ Φιλιππούση στο box του δίπλα στον πατέρα και προπονητή του Απόστολο. Ο Ελληνοαυστραλός σταρ του παρελθόντος, που είχε φτάσει στον τελικό του Wimbledon το 2003 όπου έχασε από τον Ρότζερ Φέντερερ, γνωρίζει πολύ καλά και τα μυστικά της χορτάρινης επιφάνειας, αλλά και τον Κύργιο, που είναι ίσως το πιο σημαντικό εμπόδιο για τον Τσιτσιπά μέχρι τα προημιτελικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News