Ζοσέ Μουρίνιο: Ανακοίνωσε ότι ανέλαβε «ομοσπονδιακός τεχνικός» όλων των ομάδων της Ευρώπης!

Ζοσέ Μουρίνιο: Ανακοίνωσε ότι ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός όλων των εθνικών ομάδων της Ευρώπης! Όλο το παρασκήνιο

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας μίας εθνικής ομάδας είναι ίσως το μοναδικό challenge που δεν έχει πραγματοποιήσει στην καριέρα του. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, δεν θα ήταν εύκολο να επιλέξει μία και αναλαμβάνει τον πιο κοντινό ρόλο σε αυτόν του… Ομοσπονδιακού τεχνικού όλων των ομάδων στο EURO 2024!

«Είμαι ο Ζοσέ Μουρίνιο. Έχω υπάρξει προπονητής στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και κατέκτησα το πρωτάθλημα σε Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία και δύο φορές το Champions League. Μετέτρεψα καλούς παίκτες σε σπουδαίους και σπουδαίες ομάδες σε πρωταθλήτριες. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα για εμένα να φέρω εις πέρας. Να αναλάβω μία ευρωπαϊκή εθνική ομάδα. Αλλά τι θα γινόταν έαν τις προπονούσα όλες; Είμαι ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο επίσημος προπονητής όλων των εθνικών ομάδων της Ευρώπης για το 2024», αναφέρει αρχικά με τον δικό του… special τρόπο ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρόμα. Ξαφνικά, τον διακόπτει ο συνεργάτης της topps sticker album για να του… διευκρινήσει ότι θα αναλάβει τελικά την επιλογή των κορυφαίων παικτών που θα κοσμήσουν το άλμπουμ με τα αυτοκόλλητα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2024, που θα διεξαχθεί στην Γερμανία.

Και κάπως έτσι, η καριέρα του για μία ακόμα φορά απολαυστικού Ζοσέ Μουρίνιο, ως ομοσπονδιακός προπονητής όλων των εθνικών ομάδων της Ευρώπης… τελείωσε άδοξα. 

Aυτό σημαίνει ότι μετά από 45 χρόνια η συνεργασία της UEFA με την Panini στις μεγάλες διεθνείς, ποδοσφαιρικές διοργανώσεις των Εθνικών Ομάδων, λαμβάνει τέλος. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jose Mourinho (@josemourinho)

«Είναι επίσημο! Μπορείτε να με αποκαλείτε προπονητή όλων των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων για το 2024 για το @topps, που θα είναι ο επίσημος συνεργάτης του EURO 2024 και θα επιλέξω τους παίκτες που θα συμπεριληφθούν στο άλμπουμ με αυτοκόλλητα και τις συλλογές Topps. Θέλετε να μάθετε ποιοι παίκτες βρίσκονται στη λίστα παρακολούθησης μου; Λοιπόν, όλοι τους!», σχολίασε σε ανάρτησή του στο χιουμοριστικό βίντεο που ανακοίνωσε το νέο του… πόστο. 

Ο Special One, τον περασμένο Σεπτέμβρη, στον αγώνα της Ρόμα με τη Σασουόλο, συμπλήρωσε 1.000 παιχνίδια στην προπονητική του καριέρα και έγινε μέλος στο «League Managers Association 1000 Club»

Όσο κι αν αυτοσαρκάζεται, οι επιτυχίες του έχουν γραφτεί στην ιστορία. 

O 58χρονος τεχνικός έχει στο παλμαρέ του 2 Champions League με την Πόρτο και την Ίντερ, 1 Κύπελλο UEFA με την Πόρτο, 1 Europa League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Πορτογαλίας με την Πόρτο, 3 πρωταθλήματα Αγγλίας με την Τσέλσι και 4 League Cup (1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 3 με την Τσέλσι), 3 πρωταθλήματα Ισπανίας με τη Μπαρτσελόνα (2) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (1) και 3 Κύπελλα Ισπανίας (2 με τη Μπαρτσελόνα και 1 με τη Ρεάλ), 2 πρωταθλήματα Ιταλίας και 1 Κύπελλο με την Ίντερ κ.ά, ενώ έχει αναδειχτεί 4 φορές κορυφαίος προπονητής του κόσμου με Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News