UEFA: Κίνδυνος ευρωπαϊκού αποκλεισμού τριών ετών για Πόρτο, Μπέτις και άλλες 6 ομάδες

Με αποκλεισμό τριών ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απειλούνται οι Πόρτο, Σπόρτινγκ, Μπέτις, Κλουζ, Αστάνα κ.ά, αν δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ τους επιβλήθηκαν και πρόστιμα.

Η UEFA καλεί τις Πόρτο, Μπέτις και Σπόρτιγνκ να εξοφλήσουν το χρέος τους μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου του 2022. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα επιβάλλει αυστηρότερες ποινές, οι οποίες μπορεί να φτάσουν ακόμα και στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των ομάδων για τα επόμενα τρία χρόνια. 

Σε ό,τι αφορά την Μπέτις, πρόκειται γα μια αναβολή πληρωμής στη Ράγιο Βαγιεκάνο για την μεταγραφή του Άλεξ Μορένο, ένα ποσό που θα καταβληθεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την Μπέτις, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo. Το νεοσυσταθέν Πρώτο Επιμελητήριο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων της UEFA (Πρώτο Επιμελητήριο του CFCB) ανακοίνωσε αυτήν την Παρασκευή σε μια δήλωση ότι οκτώ ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρεάλ Μπέτις, τιμωρήθηκαν λόγω «μη συμμόρφωσης με την απαίτηση. ληξιπρόθεσμα χρέη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ρεάλ Μπέτις τιμωρήθηκε «με άνευ όρων οικονομική συνεισφορά» συνολικού ύψους 250.000 ευρώ και, επιπλέον, «με υπό όρους αποκλεισμό από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για την οποία θα προκριθεί στις επόμενες τρεις σεζόν», δηλαδή 2022/23, 2023/24 και 2024/25, εκτός εάν μπορούν να αποδείξουν πριν από τις 31 Ιανουαρίου 2022 ότι έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά.Η Ρεάλ Μπέτις υποβάθμισε την κύρωση γιατί, επεσήμανε, όλα προκύπτουν από την διαδικασία που έγινε τότε με τη Ράγιο Βαγιεκάνο για την υπογραφή του μπακ Άλεξ Μορένο, στην οποία εκκρεμεί περίοδος πληρωμής που θα πραγματοποιηθεί. κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.Όπως ενημέρωσαν πηγές από τον σύλλογο, η UEFA ενεργεί αυτεπάγγελτα αλλά δεν συνάπτει συμφωνία μεταξύ της Μπέτις και της Ράγιο για την αναβολή της πληρωμής αυτής της μεταγραφής και προσθέτει ότι η ομάδα της Μαδρίτης δεν έχει καταγγείλει τίποτα ενώπιον της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αρχής.

Η Μπέτις, η οποία δεν έχει λάβει καν καμία ειδοποίηση για αυτή την ποινή, θα εξοφλήσει την εκκρεμή πληρωμή με τη Ράγιο και έτσι η UEFA θα αποσύρει την κύρωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Εκτός από την Μπέτις, οι άλλες επτά ομάδες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι οι Αστάνα (Καζακστάν), Κλουζ (Ρουμανία), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία), Μονς Κάλπε (Γιβραλτάρ) και Σάντα Κλάρα, η Πόρτο και η Σπόρτιγνκ (Πορτογαλία). Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι 300,00 ευρώ στην Πόρτο, 250.000 σε Μπέτις και Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία, 75.000 στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Σάντα Κλάρα, 15.000 στη Μονς Κάλπε, ενώ η Αστάνα και η Κλουζ έχουν επιβληθεί πρόστιμο 150.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News