Τζιμπουτί: Ποιοι διάσημοι παίκτες της Premier League και της La Liga παίζουν... στα βάθη της Αφρικής

Το δεύτερο διαδοχικό του πρωτάθλημα με τη φανέλα της AS Arta στο Τζιμπουτί κατέκτησε ο Άλεξ Σονγκ.

Υπάρχει ποδόσφαιρο στο Τζιμπουτί; Και όμως ναι είναι η απάντηση και μάλιστα οι ποδοσφαιρικοί σίγουρα αναγνωρίζουν κάποιες περιπτώσεις των παικτών που αγωνίζονται εκεί.

Ο Άλεξ Σονγκ είναι δεδομένα ένας από αυτούς. Ο Καμερουνέζος μέσος που στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 και πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Τζιμπουτί.

Ο 35χρονος πλέον Σονγκ είχε φτάσει στο Τζιμπουτί, θέλοντας να προωθήσει, όπως ο ίδιος είπε, το ποδόσφαιρο της χώρας, ενώ θα αναλάμβανε και την επίβλεψη της εξέλιξης των νέων παικτών του συλλόγου.

Ο ίδιος είχε αποχωρήσει από την τελευταία του ομάδα στην Ευρώπη, τη Σιόν, τον Μάρτιο του 2020. Ο λόγος είναι διότι αυτός και άλλοι 8 ποδοσφαιριστές δε δέχτηκαν τις περικοπές στο συμβόλαιό τους ελέω της πανδημίας.

Πέραν του Σονγκ βέβαια, τη φανέλα της AS Arta φοράει και ο 38χρονος Κάρλος Καμενί. O συμπατριώτης του Σονγκ, μετά από 13 χρόνια στην La Liga (Εσπανιόλ και Μάλαγα) και άλλη μία διετία στη Φενέρμπαχτσε, βρέθηκε στο Τζιμπουτί και προσέθεσε έναν τίτλο στην καριέρα του.

Όταν ο Σονγκ υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 αποτελούσε μία τεράστια επένδυση για την AS Arta, που αποδείχθηκε κερδοφόρα και επιτυχημένη, αφού η ομάδα από την τέταρτη θέση κατέληξε να πανηγυρίζει δύο σερί τίτλους!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News