Θεσσαλονίκη: «Free Kick Specialist» με τον τρομερό Χαριστέα και τον δήμαρχο Ζέρβα

H Θεσσαλονίκη έχει ισχυρή παρουσία των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών club και πρωτοπορεί με εξαιρετικές πρωτοβουλίες. Μετά από συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για ιδρύματα και αιμοδοσίες, τα club της Μπαρτσελόνα, της Λίβερπουλ, της Ίντερ, της Γιουβέντους, της Τότεναμ, της Άρσεναλ, της Σέλτικ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνεργάστηκαν και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το «Free Kick Specialist».

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιρικό διαγωνισμό, όπου οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, έπρεπε με τεχνικές δεξιότητες να στείλουν την μπάλα στην εστία μέσα από ειδικά παραθυράκια, μέσα σε πέντε προσπάθειες! Το κέφι ήταν ανεπανάληπτο, τα χαμόγελα ακόμη αντηχούν στο πλακόστρωτο της παραλίας, στη σκιά του αγάλματος του Μέγα Αλέξανδρου. 

Και η παρουσία των legends του Euro 2004 Άγγλου Χαριστέα και Παντελή Καφέ, αλλά και του Σπύρου Βάλα έδωσε διαφορετικό τόνο και πρόσφερε χαρά στους φίλους του ποδοσφαίρου, που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και γέλασαν με την καρδιά τους. Το ίδιο και οι τρεις ποδοσφαιριστές, που πέρασαν απίστευτα.

«Χάρηκα που σκόραρα έστω και με πολιτική αμφίεση. Είχα καιρό να παίξω μπάλα! Είναι μία αξιόλογη προσπάθεια, χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες», σχολίασε ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος στο περίπτερο της Ίντερ συνομίλησε με τα παιδιά του Inter Club Greece. «Δύο φορές αντιμετώπισα την Ίντερ, μία με τον Βέρντερ και μία με τον Άγιαξ! Τότε έπαιζε ο Καραγκούνης στην Ίντερ και δεν θα ξεχάσω ποτέ μία αγκωνιά στο αυτί από τον Ματεράτσι!».  

Και οι τρεις δοκίμασαν την τύχη τους κάνοντας σουτ και τα πήγαν εξαιρετικά. Ο Χαριστέας αντιμετώπισε τον χαμογελαστό Καφέ κι άρχισε να τον πειράζει. «Άψογος ο Καφές, ήρθε με φόρμες και αθλητικά! Πιο οργανωμένος απ’ όλους». «Κι εγώ καλά τα πήγα για αμυντικός», πρόσθεσε ο Βάλλας. Ο Άγγελος Χαριστέας είχε κέφια. Μετά τη δοκιμασία, κάθισε στο τέρμα και πρόσθεσε μόνος του νέα δοκιμασία. «Όποιος μου βάλει γκολ, τον κερνάω παγωτό!».

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Άλλωστε το Freekick Specialist διοργανώθηκε από τα επίσημα fan clubs των ευρωπαϊκών ομάδων στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη χορηγία του Regency Casino Thessaloniki.

«Πάτερ Παντελή», φώναξε τον Καφέ ο δήμαρχος με φανερή διάθεση να τον πειράξει για το μούσι του, ενώ έδειξε να το απολαμβάνει. «Δήμαρχε, έχουμε κι άλλη εκδήλωση μετά» του είπε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ζεϊμπέκης. «Κάτσε, καλά περνάμε εδώ», απάντησε γελώντας ο δήμαρχος.

Όλα τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο και του Δημοτικού Ιδρύματος Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης ο Άγιος Στυλιανός. Οι συμμετέχοντες κέρδισαν πλούσια δώρα, ενώ ο πρώτος νικητής κέρδισε ένα ταξίδι στην Αγγλία για να δει την αγαπημένη του Λίβερπουλ. Σύμπτωση; Κι ο πρώτος νικητής από τα παιδιά ζήτησε μία πλήρη εμφάνιση της Λίβερπουλ!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News