Σωτήρης Λεοντίου: Κρεμάει τα παπούτσια του 15 χρόνια μετά τον τραυματισμό που του κατέστρεψε την καριέρα

Ήταν 2 Σεπτεμβρίου του 2007 όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2007-08. Το παιχνίδι θα ξεχνιόταν γρήγορα αν δεν υπήρχε ένας φρικτός τραυματισμός.

Ο 23χρονος τότε Σωτήρης Λεοντίου, παιδί από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού που πάλευε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, σε μια σύγκρουση που είχε στον αέρα με τον Λούα Λούα, έπεσε άσχημα στο χόρτο και χρειάστηκε τη συνδρομή φορείου για να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι θεατές πάγωσαν, όλοι κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί. Ο ποδοσφαιριστής μπήκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση χιαστών από τον Αργύρη Μήτσου και τον Γάλλο ορθοπαιδικό Πασκάλ Κριστέλ.

Τα ευρήματα των γιατρών που έκαναν την επέμβαση ήταν σοκαριστικά. Το γόνατο είχε διαλυθεί, οι ρήξεις στους συνδέσμους ήταν πολλαπλές. Υπήρχαν ανησυχίες ακόμη και για το αν θα μπορούσε να περπατήσει κανονικά. 

Τελικά όλα πήγαν καλά. Όχι μόνο περπάτησε αλλά έπαιξε ξανά ποδόσφαιρο. Μόνο που δεν ήταν αυτός που ήταν (και φαινόταν ότι θα γίνει). Μετά τον Παναθηναϊκό έπαιξε σε Ηλιούπολη, Απόλλωνα Σμύρνης, Φωστήρα, Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. Και κατέληξε στον ΠΟ Ψυχικού στον οποίο το Σάββατο 2 Απριλίου θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

Η ομάδα του έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook ανακοινώνοντας το γεγονός. Έγραψε συγκεκριμένα:

ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4:15μμ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ / ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ) θα αγωνιστεί για τελευταία φορά το υπόδειγμα του ποδοσφαιριστή, του ήθους, του πρωτόγνωρου ακέραιου και σπάνιου χαρακτήρα που όχι μόνο δέχθηκε από τα σαλόνια της Ευρώπης να αγωνιστεί και να προσφέρει τα μέγιστα στον προσφυγικό Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ, αλλά αγωνίστηκε ακόμη και στην τελευταία κατηγορία τη Γ’ Αθηνών! ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΨ, ΤΟΝ ΠΟΨ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΜΕ γιατί επί 6  έτη δεν έλειψε  ποτέ από καμία προπόνηση, πάντα τα  έδινε ΟΛΑ! ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ! Θα μπορούσαμε να μην σταματήσουμε να γράφουμε, όμως οποιοσδήποτε αγαπά το αληθινό ποδόσφαιρο, τον υγιή αθλητισμό, ανεξαρτήτως αν συμπαθεί το Σύλλογό μας, το Σάββατο οφείλει να είναι εκεί, να δώσει  με το χειροκρότημά του την ηθική ανταμοιβή πρώτα σε έναν σπουδαίο ΑΝΘΡΩΠΟ, που ισοδυναμεί με το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ. ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Π.Ο.Ψ.!!!

 Δείτε την ανάρτηση του ΠΟΨ για το «αντίο» του Σωτήρη Λεοντίου

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News