Στοίχημα: Το ζευγάρι που προβλέπουν οι μπουκ για τον τελικό του Μουντιάλ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να έχει σέντρα στις 21 Νοεμβρίου και πολλά ενδεχομένως να αλλάξουν ως τότε πέραν του ότι ως διοργάνωση μπορεί να απρόβλεπτο, αλλά ήδη υπάρχει μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Κυρίως για το ποιες θα φτάσουν τον τελικό.

Σύμφωνα με τους bookmakers, η Βραζιλία είναι η μια. Προσφέρεται κατά μέσο όρο κοντά στο 3,50 να διεκδικήσει το 6ο τρόπαιο της ιστορίας της. Το μεγάλο… παιχνίδι γίνεται για το ποια θα μπορούσε να είναι αντίπαλός της. Η Γαλλία και η Αγγλία μοιράζονται αυτή τη θέση και προσφέρονται στο 3,75 έκαστη, με την Ισπανία και την Αργεντινή να ακολουθούν στο 5,00, τη Γερμανία στο 5,50 και Βέλγιο, Ολλανδία στο 6,00.

Οι ανασφάλειες της Βραζιλίας

Στις τάξεις της Βραζιλίας, όμως, δεν το βλέπουν τόσο… καθαρά. Παρόλο που προέρχονται από μια ιστορική πορεία στην προκριματική διαδικασία, παρόλο που έχουν το πληρέστερο ρόστερ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα στον κόσμο, στις τάξεις της «σελεσάο», υπάρχει μια μεγάλη ανασφάλεια: η έλλειψη αγώνων με ευρωπαϊκές ομάδες.

Έτσι, ο προπονητής Τίτε παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα ερωτηματικό για το πόσο καλοί είναι πραγματικά οι πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές. Η ομάδα του δεν έχει μετρηθεί κόντρα σ’ αυτές που πιθανώς να βρει στον δρόμο της από τους «16» και μετά. Άλλωστε, στο Μουντιάλ της Ρωσίας πήγε σε παρόμοια κατάσταση και αποκλείστηκε από το Βέλγιο.

Στα τέσσερα χρόνια μεταξύ των δύο τελευταίων Παγκοσμίων Κυπέλλων, η Βραζιλία αντιμετώπισε οκτώ ευρωπαϊκές ομάδες, μεταξύ των οποίων η κάτοχος του 2014 Γερμανία, η οικοδέσποινα του 2018 Ρωσία και η τελικά τη νικήτρια Γαλλία.

Ωστόσο, στα τέσσερα χρόνια από τότε που το Βέλγιο τους απέκλεισε στην προημιτελική φάση στη Ρωσία, έχουν συναντήσει μόνο μία φορά μια ομάδα από την Ευρώπη, κερδίζοντας την Τσεχία με 3-1 σε φιλικό τον Μάρτιο του 2019.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην πανδημία του Covid-19, η οποία έχει στριμώξει το ποδοσφαιρικό ημερολόγιο από το 2020, αλλά οφείλεται επίσης και στο Nations League. Η έναρξη του Nations League το 2018 σχεδιάστηκε, σύμφωνα με την UEFA, για να «μειώσει τον αριθμό των φιλικών χωρίς νόημα».

Τα μονοπάτια τους για τον τελικό του Μουντιάλ

Αν θεωρήσουμε πως όλα θα κυλήσουν χωρίς… εκπλήξεις, τότε οι πιθανότητες είναι η Βραζιλία να παίξει με την Ουρουγουάη. Η Αγγλία με τη Σενεγάλη και η Γαλλία με την Πολωνία στους «16». Στους «8», όμως, η Βραζιλία μπορεί να βρει μπροστά της μια εκ των Ισπανία ή Γερμανία. Την ίδια στιγμή Αγγλία και Γαλλία μπορεί να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στα ημιτελικά, μπορεί να δούμε Βραζιλία-Αργεντινή από τη μια και τη Γαλλία ή την Αγγλία να μάχεται με κάποια εκ των Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία από την άλλη.

Έτσι, θα μπορούσαμε να έχουμε τελικό, Βραζιλία-Γαλλία ή Βραζιλία-Αγγλία. Τουλάχιστον οι bookmakers σ’ αυτό «ποντάρουν». Η μπάλα, όμως, μπορεί να έχει άλλες σκέψεις…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News