Στοίχημα: Η ποιότητα δίνει στην Λειψία το πλεονέκτημα

Τα προγνωστικά του Δημήτρη Καραμφυλίδη από το κουπόνι του στοιχήματος του Σαββάτου (21/5).

Στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολόνου, η Φράιμπουργκ και η Λειψία διεκδικούν το Κυπέλλο Γερμανίας απόψε (21:00). Αμφότερες παλεύουν για να κατακτήσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οπότε είναι μια πολύ σημαντική στιγμή και για τις δύο.

Η Λειψία έχει δύο πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι η ποιότητά της. Πρόκειται για καλύτερη ομάδα και διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε τέτοιες σκηνές. Η Φράιμπουργκ έχει δυνατό σύνολο και αξιόλογη άμυνα, αλλά στην επίθεση δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πάρει την ομάδα… πάνω του.

Το δεύτερο πλεονέκτημα της Λειψίας είναι η εμπειρία. Έπαιξε (κι έχασε) στους τελικούς του 2019 και του 2021. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει παίξει παιχνίδια που μπορούν να κριθούν στις λεπτομέρειες τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League. Υπάρχει η αίσθηση πως είναι καλύτερα προετοιμασμένη από νοητικής και ψυχολογικής πλευράς σε σύγκριση με την αντίπαλό της. Γι’ αυτό και επιλέγω τη νίκη της που προσφέρεται στο 2,05.

Η Μονακό για το… σεντόνι

Η Μονακό θέλει ακόμη μια νίκη για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση της Ligue 1 και την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League, χωρίς να την ενδιαφέρει τί θα κάνει η Μαρσέιγ κόντρα στο Στρασβούργο. Η ομάδα του Φιλίπ Κλεμάν βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση καθώς μετράει εννιά σερί νίκες στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η Λανς έχει μαθηματικές πιθανότητες εξόδου στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι πολλές. Ωστόσο, παίζει επιθετικά κι αυτό δίνει στους αντιπάλους της την δυνατότητα να την βρουν ανοργάνωτη. Η Μονακό είναι πολύ καλή στο τρανζίσιον.

21:00 Φράιμπουργκ-Λειψία DFB-Pokal 2 (2,05)

22:00 Λανς-Μονακό Ligue 1 2 (2,15)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News