Ο Ριβάλντο που λάτρεψε η ΑΕΚ και μίσησε ο Ολυμπιακός

Το βράδυ της 30ής Μαρτίου 2008 είναι σίγουρα αυτό που έκανε τους φίλους της ΑΕΚ να λατρέψουν τον Ριβάλντο και αυτούς του Ολυμπιακού να τον μισήσουν. Ήταν η βραδιά που με πρωταγωνιστή τον Ριβάλντο η ΑΕΚ νικά με 4-0 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ.

Οπαδοί των «ερυθρόλευκων» πήγαν στου Ρέντη για να αποδοκιμάσουν τους ποδοσφαιριστές, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία. Βέβαια το πρωτάθλημα είχε κριθεί με την υπόθεση Βάλνερ όμως το ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι.

Το μίσος για τον Ριβάλντο στον Πειραιά και η λατρεία στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε ξεκινήσει από τότε που ο Βραζιλιάνος άλλαξε ομάδα, έβγαλε την ερυθρόλευκη και φόρεσε την κιτρινόμαυρη. «Ρίμπο, οι μεγάλοι παίκτες παίζουν σε μεγάλες ομάδες», έγραφε το πανό των φίλων του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη.

Όσον αφορά τη βραδιά της 30ής Μαρτίου 2008, η ΑΕΚ με τον Νίκο Κωστάνογλου στον πάγκο, προηγήθηκε στο 9′ με τον Μπλάνκο, πέτυχε το 2-0 στο 13’ με τον Εντίνιο από πάσα ακριβείας του Ριβάλντο. Στο 32’ ο κεραυνός του Νίκου Λυμπερόπουλου έδωσε προβάδισμα τριών γκολ. Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι με τον Τζόρτζεβιτς κι ο Ριβάλντο σέρβιρε στον Καφέ γιοα το τελικό 4-0.

Ο Ριβάλντο αποχώρησε από το ΟΑΚΑ με σηκωμένο το χέρι και προτάσσοντας τα τέσσερα δάχτυλά, δηλαδή το σκορ του αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News