Ρουμανία - Ελλάδα 0-1: Κέρδισε το στοίχημα και η εποχή Πογιέτ ξεκίνησε με το δεξί

Ρουμανία – Ελλάδα 0-1: Η Εθνική μας ομάδα έδειξε άκρως ενθαρρυντικά σημάδια στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της και με το γκολ του Μπουχαλάκη στο 39′ νίκησε με 1-0 την Ρουμανία.

Η Εθνική μας ομάδα έδειξε άκρως ενθαρρυντικά σημάδια στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της και με το γκολ του Μπουχαλάκη στο 39′ νίκησε με 1-0 την Ρουμανία.

Οι διεθνείς μας παρουσίασαν το καλό τους πρόσωπο και ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα.

Η Ελλάδα έβγαλε διάθεση και ιδέες στο γήπεδο και μάλιστα θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλα τέρματα, όπως το γκολ του Γιακουμάκη που ακυρώθηκε.

Έτσι ο ομοσπονδιακός τεχνικός κέρδισε το στοίχημα και έφερε ηρεμία στις τάξεις της Εθνικής στην πρεμιέρα του στις τάξεις της «γαλανόλευκης».

Έχτιζε από χαμηλά η Εθνική, πίεζε με επιθετική άμυνα

Η Εθνική προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα με χτίσιμο της επίθεσης από χαμηλά, με τους Σιώπη και Μάνταλο να παίρνουν την πρώτη μπάλα από την άμυνα. Η αμυντική γραμμή της Ρουμανίας ήταν ψηλά και οι διεθνείς με μπαλιές στα άκρα έφευγε στην αντεπίθεση προσπαθώντας να βρει ανοργάνωτους τους Ρουμάνους. 

Έτσι προήλθε και η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με τον Πέλκα να παίρνει την μπάλα στα πλάγια ξεδιπλώνοντας την ελληνική επίθεση, να πλαγιοκοπεί με το παράλληλο γύρισμα να βρίσκει τον Ρότα που έκανε το σουτ όμως δεν σημάδεψε σωστά.

Η Εθνική συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, με χτίσιμο από χαμηλά και πίεση ψηλά. Έτσι ήρθε και η δεύτερη καλή στιγμή, όταν από το κλέψιμο του Μάνταλου στο 1/3 των Ρουμάνων, ο Πέλκας Βρέθηκε στην περιοχή, με το σουτ του παίκτη της Φενερμπαχτσέ όμως να είναι αδύναμο και να καταλήγει στην αγκαλιά του Νίτα.

Η μοναδική καλή στιγμή των Ρουμάνων ήταν στο 16′, όταν από το προσωπικό λάθος του Ρότα, ο Μιτρίτσα έκλεψε την μπάλα, άλλαξε με τον Πούσκας, με το σουτ από κοντά του παίκτη του ΠΑΟΚ να περνά δίπλα από την εστία του Βλαχοδήμου.

Σημείο αναφοράς ο Πέλκας στο σχέδιο του Πογιέτ

Η Ελλάδα πέρασε ένα δύσκολο διάστημα που δέχθηκε πίεση από την ομάδα του Ιορντανέσκου, χωρίς όμως να απειληθεί. Βρήκε ισορροπία στις γραμμές της. Η ομάδα του Πογιέτ ευτύχησε να προηγηθεί λίγο αργότερα, όταν από την σέντρα του Πέλκα, ο αμυντικός της Ρουμανίας δεν έδιωξε σωστά με τον Νίτα να κάνει την επέμβαση, τον Λημνιό να παίρνει το ριμπάουντ, να κάνει το γύρισμα για τον Γιακουμάκη και εκείνος με μία επαφή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ όμως ακυρώθηκε αν και με καθυστέρηση για οφσάιντ, με το 0-0 να μένει. 

Το ακυρωθέν τέρμα έδειξε να πεισμώνει τους διεθνείς που από το 23′ και μετά έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι βαθιές μπαλιές στην πλάτη της ρουμανικής άμυνας με αποδέκτες τους Λημνιό και Πέλκα έβαζαν προβλήματα.

Η Εθνική χτυπούσε συνεχώς στην αντεπίθεση, με τους Μάνταλο, Πέλκα και Λημνιό να εναλλάσονται στην επίθεση, μπερδεύοντας τους Ρουμάνους. Η πίεση συνεχίστηκε, με την ομάδα του Ιορντανέσκου να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει.

Τελικά το γκολ ήρθε για την Ελλάδα, με τον Πέλκα να φεύγει ξανά στον χώρο, να κάνει το παράλληλο γύρισμα με την μπάλα να περνά. Ο Μάνταλος την μάζεψε, με τον Ρότα να κάνει την σέντρα και τον Μπουχαλάκη με κεφαλιά να δίνει το προβάδισμα στο 39′.

Αλλαγές και κούραση άλλαξαν το ματς

Η Εθνική ξεκίνησε όπως και στο δεύτερο μέρος, με πίεση ψηλά και τρέξιμο στην κόντρα, στον βαθμό που ήταν αυτό δυνατό. Νωρίς όμως στο δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές κάτι που άλλαξε και την ροή του αγώνα.

Όσο περνούσε η ώρα οι Ρουμάνοι έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να αυξάνουν τον βαθμό πίεσης. Η κούραση των διεθνών έκανε την εμφάνισή της όπως και το σοκ με τις απανωτές αλλαγές.

Έτσι η ομάδα του Ιορντανέσκου ανάγκσε την Ελλάδα να μείνει σε πιο παθητικό ρόλο κλείνοντας την άμυνα. Η Ρουμανία σπατάλησε δύο πολύ καλές στιγμές από στατικές φάσεις, με τον Ρους σε δύο χρόνους να παίρνει την κεφαλιά, όμως είδε το δοκάρι στην πρώτη και τον Βαχοδήμο στη δεύτερη περίπτωση να του αρνούνται το γκολ.

Το παιχνίδι άνοιξε με την Ρουμανία να χτυπά και στην κόντρα, με τον Ιβάν και τον Τανάσε να προκαλούν προβλήματα. Τελικά η άμυνα της Εθνικής άντεξε και έτσι η εποχή του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας ξεκίνησε με το δεξί.

Ενδεκάδες:

Ρουμανία: Νίτα, Ράτιου, Κίρκες, Ρους(88′ Ντραγκουσίν), Καμόρα(75′ Τόσκα), Μάριν, Μπορντεάνου(75′ Μιχαϊλα), Μιτρίτσα(62′ Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ(62′ Ιβάν), Γκ. Πούσκας(62′ Τανάσε) 

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Ρότα, Μάνταλος(81′ Χατζηγιοβάννης), Σιώπης, Μπουχαλάκης(57′ Δουβίκας), Πέλκας(81′ Αλεξανδρόπουλος), Λημνιός(57′ Μπακασέτας), Γιακουμάκης(71′ Παυλίδης)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News