Ρετρό: Το χαμένο σταυρουδάκι του Ανδρεούδη και ο «σωτήρας» Βαλαώρας

Ο Γιάννης Βαλαώρας μίλησε πρόσφατα στη Sportday, στο Γιώργο Μπιτσικώκο, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, όπου μας θύμισε πολλές μεγάλες στιγμές της ένδοξης πορείας της Λάρισας, αλλά και της δικής του καριέρας τη δεκαετία του ’80. 

Ο κορυφαίος στράικερ έγινε εκείνη την εποχή πρωταγωνιστής σε μια απίστευτη ιστορία μαζί με τον συμπαίκτη του Χρήστο Ανδρεούδη, ο οποίος, ατυχώς, αν και έπαιξε για έντεκα χρόνια με τη βυσσινί θύελλα (1976-87) πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή τη χρονιά του πρωταθλήματος (1987-88).

Ένας φίλος του «γηραιού», διαβάζοντας τη συνέντευξη, μάς αποκάλυψε μια ιστορία που μας επιβεβαίωσε ο Γιάννης Βαλαώρας.

Ο Αδρεούδης, λοιπόν, σε ένα ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ότι έχασε το σταυρουδάκι που είχε κρεμασμένο στο λαιμό του. Το κόσμημα είχε συναισθηματική αξία για τον μέσο της ΑΕΛ, γι’ αυτό και μετά τη λήξη του ματς παρέμεινε για περισσότερη από μία ώρα στο γήπεδο, μήπως καταφέρει να το εντοπίσει. Βέβαια, ήταν σαν ψάχνει ψύλλο στα άχυρα. Πού να βρει ένα μικρό αντικείμενο σε έναν αγωνιστικό χώρο 105 μ. x 68 μ.;

Το θαύμα της επόμενης χρονιάς

Την επόμενη χρονιά, στο ίδιο γήπεδο, έγινε το απίστευτο! Ένας παίκτης του Ηρακλή έκανε φάουλ στον Γιάννη Βαλαώρα, ο οποίος μετά την επαφή έπεσε στο χορτάρι – ω του θαύματος! – στο σημείο όπου είχε μισοθαφτεί το σταυρουδάκι του Χρήστου Ανδρεούδη! Όσοι αντιλήφθηκαν τη σκηνή πανηγύρισαν λες και είχε σημειωθεί κάποιο γκολ!

Το εκπληκτικό με το δίδυμο Βαλαώρα – Ανδρεούδη είναι ότι σε ένα άλλο ματς της Λάρισας στη Νέα Σμύρνη, ο δεύτερος έχασε τον ένα φακό επαφής. Άντε να βρεις έναν άχρωμο μικρό δίσκο στο γρασίδι… Κι όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, ο φακός ευρέθη, ο Αδρεούδης ανέκτησε το 100% της όρασής του και συνέχισε το παιχνίδι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News