PSV Αϊντχόφεν: Ανακοίνωσε για του χρόνου προπονητή τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ

Σε μία πολύ… σπάνια και «ιδιαίτερη» κίνηση προχώρησε η διοίκηση της Αϊντχόφεν την Τετάρτη (30/3), ανακοινώνοντας εν μέσω αγωνιστικής περιόδου, τον προπονητή της… επόμενης σεζόν, δίνοντας από τώρα το χρίσμα στον παλιό μεγάλο άσο της ομάδας και της Εθνικής Ολλανδίας, Ρουντ φαν Νίστελροϊ!

Ανεξαρτήτως της κατάληξης της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, ο Ρότζερ Σμιτ και η διοίκηση της PSV αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την κοινή πορεία τους τη σεζόν 2022/23 κι ο ολλανδικός σύλλογος κινήθηκε από τώρα για τον αντικαταστάτη του, με τον 45χρονο άλλοτε διεθνή άσο να αναβαθμίζεται από τεχνικός της δεύτερης ομάδας, σε κόουτς της πρώτης ομάδας της Αϊντχόφεν.

Ο Φαν Νίστελροϊ ξεκίνησε την πορεία του στους πάγκους το 2014, ως βοηθός στην εθνική Ολλανδίας. Το 2018 μετά από δύο χρόνια «απραξίας», ανέλαβε την Κ19 της Αϊντχόφεν μέχρι το 2021, όταν έγινε πρώτος προπονητής στους Νέους Αϊντχόφεν.

Παράλληλα, από το 2019 επέστρεψε στην εθνική Ολλανδίας με την ιδιότητα του βοηθού προπονητή, πόστο που κατέχει μέχρι τώρα.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News