ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Στην Τούμπα ο... στιβικός που «έκραξε» ο Μουρίνιο για «τρομακτική» διαιτησία

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ντανιέλε Κίφι – Στην Τούμπα ο… στιβικός που «έκραξε» ο Μουρίνιο διαιτησία.

Στον αγώνα της Τούμπας που ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό ορίστηκε ο Ιταλός, Ντανιέλε Κίφι. Γεννημένος στις 14 Οκτωβρίου 1984 στην Πάντοβα, υπήρξε αθλητής του στίβου και συγκεκριμένα δρομέας μεσαίων αποστάσεων, δηλαδή στα 400 και 800 μέτρα.

Στις 10 Μαΐου 2014 έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A στην αναμέτρηση Σαμπντόρια-Νάπολι 2-5. Είναι διεθνής διαιτητής, από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Τον περασμένο Ιανουάριο ήταν ο διαιτητής του αγώνα Μίλαν – Ρόμα 3-1. Τότε η Ρόμα είχε φύγει με πολλά παράπονα από το Σαν Σίρο και μάλιστα ο τεχνικός της ομάδας της «αιώνιας πόλης» Ζοζέ Μουρίνιο τα είχε βάλει… ευθέως με τον Ντανιέλε Κίφι.

Αρχικά για ένα πέναλτι σε βάρος της Ρόμα. «Το πέναλτι κατά του Έιμπραχαμ;», αναρωτήθηκε ο Μουρίνιο: «Αν θέλετε να έχουμε τέτοια φαινόμενα, φωνάξτε τον Κίφι που δεν έχει προσωπικότητα. Στο Σαν Σίρο με τη Μίλαν, πάντα θα πηγαίνει στο μόνιτορ. Δεν καταλαβαίνω τι έκανε ο Ντανιέλε Κίφι στο γήπεδο και ο διαιτητής του VAR. Είναι δύσκολο να το αποδεχθούμε. Είμαι στη Ρόμα περίπου επτά μήνες και συνηθίζω τέτοιες αποφάσεις, αλλά δεν πρέπει».

Ο Κίφι δέχθηκε σφοδρή κριτική από τα ιταλικά ΜΜΕ, όχι μόνο για το πέναλτι που δόθηκε στη Μίλαν. Σύμφωνα με το «Corriere dello Sport», κακώς δόθηκε το πέναλτι. Επίσης, η «Gazzetta dello Sport» και η «Tuttosport» δεν βλέπουν το πέναλτι ως ξεκάθαρο λάθος, θεωρούν ότι έπρεπε να δοθεί ένα πέναλτι υπέρ της Ρόμα και επικρίνουν έντονα τον διαιτητή για τη διαχείριση του παιχνιδιού και τη χρήση κίτρινων και κόκκινων καρτών.

Ο Chiffi βαθμολογήθηκε με 5 από την Gazzetta και την Tuttosport και με 3 από την Corriere dello Sport, η οποία χαρακτηρίζει την απόδοση του 37χρονου ως «τρομακτική».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News