ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις από το ντέρμπι της Τούμπας

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις από το ντέρμπι της Τούμπας και οι αποφάσεις του Κίφι που συζητήθηκαν

Ο πολυαναμενόμενος πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό στην Τούμπα δεν έβγαλε γκολ ούτε μεγάλες φάσεις, δεν έλειψαν όμως οι αμφισβητούμενες με τις αποφάσεις του Κίφι και του VAR να έχουν προκαλέσει μπόλικη συζήτηση. Ας εξετάσουμε τι λένε οι κανονισμοί για κάθε μία από τις τρεις πιο συζητημένες (μια για την οποία φωνάζουν οι γηπεδούχοι και δύο για τις οποίες διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι). 

Επικίνδυνο μακάρισμα με τις τάπες ίσον αποβολή! 

Στο 26ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε την αποβολή του Άκπομ για μαρκάρισμα του Βρετανού στον Κώστα Μανωλά. Ο διαιτητής Κίφι καταλόγισε το φάουλ και έδειξε την κίτρινη κάρτα στον φορ του ΠΑΟΚ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν κόκκινη.

Οι δύο παίκτες διεκδίκησαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου με τους δύο παίκτες να προτάσσουν τα πόδια τους για να προλάβουν τον αντίπαλο και τον Άκπομ όντως να βρίσκει τον αμυντικό του Ολυμπιακού με τις σκάρες στο γόνατο.

Πρόκειται για ξεκάθαρη αποβολή του Άγγλου για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Έλληνα αμυντικό και προκαλεί πραγματικά απορία κυρίως η ετυμηγορία του διαιτητή VAR, ο οποίος είχε την πολυτέλεια να δει το ξεκάθαρο ριπλέι, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν ζήτησε από τον Κίφι να την εξετάσει. 

Δείτε την επίμαχη φάση στο 1.14 του βίντεο:

Όταν η μπάλα βρίσκει πρώτα το σώμα, δεν είναι πέναλτι

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Λαλά στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς. Η μπάλα βρίσκει όντως στο χέρι του αμυντικού του Ολυμπιακού, αλλά πρώτα χτυπά καθαρά στο πόδι του. Ο κανονισμός είναι σαφής: Όταν η μπάλα εξοστρακίζεται στο κορμί του αμυνόμενου και εν συνεχεία βρίσκει το χέρι, δεν υπάρχει πέναλτι. Δείτε τη φάση:

Στην κρίση του διαιτητή η προφανής ευκαιρία για γκολ

Τέλος στο 67′ ο Ολυμπιακός ζητά κόκκινη στον Κρέσπο για φάουλ πάνω στον Ροντρίγκες. Στη φάση πάντως φαίνεται ξεκάθαρα ότι δύο άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν πατήσει περιοχή την ώρα της ανατροπής του «ερυθρόλευκου» παίκτη ελάχιστα έξω από την περιοχή. Πρόκειται ξεκάθαρα για φάση που είναι στην κρίση του διαιτητή για το κατά πόσο θεωρεί ότι το μαρκάρισμα στερεί από τον επιτιθέμενο τη δυνατότητα να βρεθεί σε προφανή θέση για γκολ. Δείτε τη φάση. 

Στο ξεκίνημα του αγώνα, βέβαια, υπάρχει και το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα, η οποία όμως ξεκαθαρίζεται από τις γραμμές του VAR:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News