ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0: Και τώρα... αίμα κι άμμος στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0: ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πασχαλάκης, δοκάρια και… VAR, κράτησαν τον πρώτο προημιτελικό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο 0-0 και τα πάντα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε… τελικό πρόκρισης στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο ομάδες έτσι, άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, με την «Ένωση» να έχει ένα μικρό προβάδισμα στη ρεβάνς λόγω έδρας.

Με παρόμοιο σύστημα εμφανίστηκαν οι δύο ομάδες στην Τούμπα, στο πρώτο μέρος της μονομαχίας τους για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος στην Τούμπα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βάζει τριάδα στο κέντρο και τον Αργύρη Γιαννίκη να προτιμά τον Γέβτιτς αντί του Μάνταλου, μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πρώτος προσπάθησε να δημιουργήσει και να πάρει τα ηνία, με την ΑΕΚ να ξεκινά σε πιο παθητικό ρόλο και να χτυπά από τα άκρα και στην κόντρα, φτιάχνοντας τις καλύτερες στιγμές στο ματς, με τον Τσούμπερ να γίνεται επικίνδυνος στον ανοιχτό χώρο, όμως είδε να του ακυρώνεται ένα γκολ, ενώ στη δεύτερη προσπάθεια λίγο αργότερα δεν κατάφερε να σκοράρει.

Πίεση ψηλά στον άξονα για ΠΑΟΚ – Απάντηση από τα άκρα για την ΑΕΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά την ΑΕΚ που δεν μπορούσε να δημιουργήσει και τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να κερδίζουν ψηλά την μπάλα. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 6′, με τον Κούρτιτς να διανύει αρκετά μέτρα να πλασάρει εκτός περιοχής και τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, η ΑΕΚ που οδηγήθηκε στο να αναπτυχθεί από τα άκρα έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με το γύρισμα του Τσούμπερ που προτίμησε να πασάρει παρά να πλασάρει να σταματά στον Κρέσπο που έδιωξε την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Λιβάι Γκαρσία.

Η «Ένωση» σιγά σιγά άρχισε να κρατά λίγο περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, όμως η απουσία του Πέτρου Μάνταλου στη δημιουργία ήταν αισθητή, με τον Σιμόες να κάνει αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Απάντησε με το ίδιο νόμισμα η ΑΕΚ – Καλύτερη κυκλοφορία ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ απάντησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, με πίεση ψηλά και έτσι έφτιαξε και τη δεύτερη μεγαλύτερη στιγμή της στο παιχνίδι. Στο 34′ οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη πίεσαν ψηλά και κέρδισαν την μπάλα πάνω από το κέντρο, με τον Σιμάνσκι να κόβει, τον Τσούμπερ να δίνει με την μία στον Γέβτιτς, που προσποιήθηκε, μπήκε στην περιοχή, το τελείωμά του όμως σταμάτησε πάνω στον Πασχαλάκη που με υπερέκταση μπλόκαρε την μπάλα.

Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός σε εκείνο το διάστημα, με τον Κούρτιτς να κουβαλά για μία ακόμη φορά την μπάλα, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει το γύρισμα στην περιοχή και το πλασέ του Αουγκούστο να σταματά πάνω στον Μήτογλου που έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και με υπομονή στο μισό της ΑΕΚ. Οι αλλαγές θέσεων των Ζίβκοβιτς και Ζαμπά αλλά και τα ανεβάσματα του Λύρατζη από δεξιά, έφερναν σε ανισορροπία την άμυνα των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως κάτι αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Χτύπησε στο ανοιχτό γήπεδο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βρήκε χώρους στο δεύτερο μέρος και χτύπησε, με αιχμή του δόρατος τον Τσούμπερ που έβγαινε στην πλάτη της άμυνας. Μάλιστα η «Ένωση» έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Γέβτιτς να σηκώνει την μπάλα για τον Ελβετό, που έφυγε ταχύτατα, συνέκλινε και πλάσαρε τον Πασχαλάκη στο 56′, με το γκολ όμως να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Το πλάνο του Γιαννίκη δούλευε, με τον Τσούμπερ να βγαίνει ξανά στην πλάτη του «δικεφάλου», ξανά από την εξαιρετική πάσα του Γέβτιτς, με το πλασέ του όμως αυτή τη φορά να μπλοκάρει ο Πασχαλάκης.

Οι αλλαγές δεν βγήκαν στον Λουτσέσκου – Με τρία χαφ κλείδωσε το κέντρο ο Γιαννίκης

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα με σκοπό να αλλάξει η εικόνα του αγώνα, οι αλλαγές όμως δεν βγήκαν στον Ρουμάνο, με μοναδική καλή στιγμή το δοκάρι του Λύρατζη σε μια προσπάθεια για γύρισμα στην περιοχή. 

Από την άλλη ο Αργύρης Γιαννίκης πέρασε στο ματς τον Λε Ταλέκ, αντί του Γέβτιτς, με σκοπό να κλείσει τους χώρους και να σφίξει ανασταλτικά την ομάδα του. Τελικά το πέτυχε και το ντέρμπι των «δικεφάλων» έμεινε στο 0-0 και όλα θα κριθούν σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ(71′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο(77′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ζαμπά(71′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ(77′ Σφιντέρσκι)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες(90+2′ Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γέβτιτς(77′ Λε Ταλέκ), Λιβάι, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ(87′ Χατζισαφί)

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News