Πανιώνιος: Χάθηκε το όνειρο της ανόδου - Άλλη μια σεζόν στη Γ΄ Εθνική

Πανιώνιος: Χάθηκε η προοπτική της ανόδου – Άλλη μια σεζόν στη Γ΄ Εθνική

Η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής την Κυριακή (3/4) όσον αφορά στον 7ο όμιλο σκόρπισε απογοήτευση στους φίλους του Πανιωνίου αφού ο «Ιστορικός» δεν κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση και να διεκδικήσει την άνοδό του μέσω των μπαράζ.

Ο Πανιώνιος κυνήγησε το όνειρο μέχρι την τελευταία αγωνιστική αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν ευνοϊκά για αυτόν. Ενώ εκείνος επικράτησε 2-1 του Άρη Σούδας στη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΟ Ρουφ κέρδισε την ίδια ώρα 2-0 στον Άγιο Νικόλαο και εξασφάλισε την παρουσία του στα playoffs ανόδου για τη Super League 2.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πανιώνιος θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Γ΄Εθνική, εκεί όπου βρέθηκε μετά τις δραματικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στο κλαμπ τον Σεπτέμβριο του 2020 κι ακολούθησαν τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Super League.

Ο κατήφορος άρχισε το 2011

Ο κατήφορος για τον Πανιώνιο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 με την αποχώρηση του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Τσακίρη από την ΠΑΕ. ‘Εκτοτε άρχισε να παραπαίει οικονομικά. Οι Νίκος Ζαμάνης, Χρήστος Δάρας που απέκτησαν το 33,5% των μετοχών από τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο, προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά…

Η αποβολή της ΠΑΕ από τη ρύθμιση της εφορίας τον Αύγουστο του 2018  είχε ως συνέπεια την απώλεια ενημερότητας και αδειοδότησης στο πρωτάθλημα. Η ομάδα ξεκίνησε με -6 το πρωτάθλημα και στο τέλος υποβιβάστηκε στη Super League 2.

Kαθώς δεν βρέθηκαν επενδυτές και ο Χρήστος Δάρας παραιτήθηκε η ομάδα αντί για τη Super League δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής στο οποίο, μετά τις σημερινές εξελίξεις, θα αγωνίζεται και του χρόνου.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News