Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Μια παραλίγο συμμαχία «αιωνίων» και πώς χάλασε

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μια παραλίγο συμμαχία «αιώνιων» και πώς χάλασε. Η επεισοδιακή κοινή προπόνηση

Άρχισε όμορφα, αλλά δεν είχε την ανάλογη κατάληξη. Ήταν άλλωστε πολύ ωραίο για να είναι αληθινό. Πάντως, στις 31 Ιανουαρίου 1972, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προπονούντο μαζί και ετοίμαζαν μικτή ομάδα για να αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη Μποταφόγκο.

Η κρατική τηλεόραση κάλυπτε το ευχάριστο και πρωτοφανές γεγονός. Ο τότε αθλητικογράφος Τέρενες Κουίκ ήταν στο γήπεδο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού που επρόκειτο να παίξουν ήταν οι Αντωνιάδης, Ελευθεράκης, Φυλακούρης, Οικονομόπουλος, Καψής, Κωνσταντίνου και Μητρόπουλος και του Ολυμπιακού οι Γκαϊτατζής, Συνετόπουλος, Παπάς, Τριαντάφυλλος, Παπαδημητρίου, Παμπουλής και Αγγελής. Προπονητής θα ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φέρεντς Πούσκας.

Δομάζος «Δεν ξαναπατάω σε αυτό το γήπεδο»

Οι παίκτες έφτασαν στο γήπεδο για την προπόνηση όπου είχαν συγκεντρωθεί και οπαδοί του Ολυμπιακού. Όταν εμφανίστηκε ο Μίμης Δομάζος αποδοκιμάστηκε έντονα. Μπήκε στο γήπεδο και αμέσως ενημέρωσε τον Πούσκας για την απόφασή του να μην παίξει στο φιλικό κι ως εκ τούτου να μην προπονηθεί. Ύστερα από λίγα λεπτά αποχώρησε από το γήπεδο. «Δεν ξαναπατάω σε αυτό το γήπεδο», ήταν η δήλωσή του που την επόμενη ημέρα υπήρχε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Τα ίδια με Φυλακούρη, Αντωνιάδη

Στη δεύτερη προπόνηση, μια ημέρα αργότερα… το σκηνικό επαναλήφθηκε, αυτή τη φορά με τους Φυλακούρη, Αντωνιάδη να μπαίνουν στο στόχαστρο. Ο Φυλακούρης κατήγγειλε ότι κάποπιοι είχαν προσπαθήσει να τον χτυπήσουν.

Μετά την προπόνηση, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Νίκος Γουλανδρής, ο έφορος Δ. Μολφέτας, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Κίτσιος και ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟ Μιχάλης Πολέμης αποσύρθηκαν σε ένα γραφείο και συναποφάσισαν να διεξαχθούν δύο φιλικοί αγώνες. Ο

Ολυμπιακός θα έπαιζε πρώτος απέναντι στην Μποταφόγκο και μια εβδομάδα αργότερα ο Παναθηναϊκός.

Αυτό έγινε τελικά με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν 1-0 με γκολ του Ζαϊρζίνιο στο Καραϊσκάκη και τον Παναθηναϊκό να νικά 2-1 στη Λεωφόρο με δύο γκολ του Αντωνιάδη.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News