Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ: Ο ποδοσφαιρικός «γίγαντας» που εξελίσσεται στην... Λέστερ του Βελγίου!

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ: Ο ποδοσφαιρικός «γίγαντας» που εξελίσσεται στην… Λέστερ του Βελγίου! – Η ομάδα θαύμα που κατακτά τον τίτλο

Ο ρυθμός και το στυλ του ποδοσφαίρου στις μέρες μας δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ποδοσφαιρικά παραμύθια. Ενα τέτοιο, για παράδειγμα, ζήσαμε με την Λέστερ και την κατάκτηση της Premier League το 2016. Κάτι παρόμοιο ενδέχεται να δούμε και φέτος στο Βέλγιο με την τρομερή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Για πολλούς άγνωστη, καθώς για 48 χρόνια απουσίαζε από την πρώτη κατηγορία του βελγικού πρωταθλήματος, η Ουνιόν φέτος έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες με τις επιδόσεις της. Βέβαια, για τους γνώστες του ποδοσφαίρου, αυτό που πετυχαίνει φέτος η ομάδα των Βρυξελλών είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του… κοιμώμενου γίγαντα που ξύπνησε με στόχο την κορυφή!

Η Σεν Ζιλουάζ, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Βελγίου και αναμφίβολα την πιο πετυχημένη στην περίοδο μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς από το 1904 μέχρι το 1935 είχε κατακτήσει 11 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Βελγίου. Το 1973 υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία κι έκτοτε, έπρεπε να περιμένει σχεδόν… μισό αιώνα για να επανέλθει στην ελίτ του βελγικού ποδοσφαίρου.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Royale Union Saint-Gilloise (@rusg.brussels)

 

Εν πολλοίς η ιστορία άλλαξε για την Ουνιόν το 2018, όταν τις μετοχές της ομάδας απέκτησε ο Τόνι Μπλουμ, ιδιοκτήτης της αγγλικής Μπράιτον, τον οποίον «έψησε» το πρότζεκτ του να επαναφέρει στην κορυφή μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Βέλγιο. Τον Μάιο του 2018 απέκτησε την ομάδα των Βρυξελλών και μέσα σε τρία χρόνια την επανέφερε εκεί που δεδομένα ανήκει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα όχι μόνο επέστρεψε μετά από 48 χρόνια στην πρώτη κατηγορία, αλλά την πρώτη της σεζόν κάνει πορεία πρωταθλητισμού, ούσα πρώτη με 74 βαθμούς, στο +5 από την δεύτερη Κλαμπ Μπριζ, μια αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ, στα οποία εκτός της Ουνιόν και της Μπριζ έχει κλείσει θέση και η Αντβέρπ και η τέταρτη θέση θα κριθεί την 34η αγωνιστική ανάμεσα σε Αντερλεχτ και Γάνδη, με την ομάδα των Βρυξελλών να βρίσκεται στο +2.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News